Bjarte Ystebø
Bjarte Ystebø

Tror kristne vil bryte med KrF

Redaktør Bjarte Ystebø er en av stadig flere som frykter en splitting i KrF.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra kontoret sitt i Bergen styrer Bjarte Ystebø organisasjonen Kristenfolket. Han har god kontakt med det som tradisjonelt har vært Kristelig Folkepartis grunnfjell på Vestlandet.

Ystebø er sikker på at kjernevelgere vil bryte ut dersom partiet åpner for muslimer i partiledelsen.

– Kristne på Vestlandet har ikke noe imot muslimer, men man er opptatt av at KrF fortsatt skal holde fram det kristne samfunnet som det beste samfunnet for alle mennesker, enten de er muslimer eller kristne eller ateister, sier Ystebø til TV 2 Nyhetene.

Kristne tillitsvalgte

TV 2 meldte forleden at KrF på Vestlandet er redd for at partiet skal splittes om bekjennelsesparagrafen fjernes. Paragrafen krever at alle tillitsvalgte i partiet må bekjenne seg til den kristne tro.

Partileder Dagfinn Høybråten støtter forslaget om å fjerne paragrafen.

– Vi er ikke opptatt av å avkreve trosbekjennelse. Vi er først og fremst opptatt av at folk står for de verdiene partiet står for, har Høybråten uttalt til TV 2.

– Øker faren for splittelse

Bjarte Ystebø, som også er redaktør i den kristenkonservative avisen Norge Idag, mener de nye taktene fra KrF vil føre til splittelse i partiet. Faren øker også for at kjernevelgere bryter ut, og danner sitt eget parti, mener han.

– Den faren er alltid til stede, og det må den jo være fordi ingen skal føle at de eier velgerne. Så det er viktig at det er en trussel om at velgerne bare er til llåns og at man må jobbe for å fortjene deres tillit hele tiden, sier Ystebø.