Politiet: - Ungdommer ville fremprovosere abort

En 17 år gammel jente og en 18 år gammel mann er tiltalt for vold mot en kvinne (18) de trodde var gravid. Målet med overfallet skal ifølge politiet ha vært å framprovosere en abort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 18 år gamle kvinnen ble utsatt for overfallet og volden ved Lerstad barneskole i Ålesund i april i år. Kvinnen ble angrepet bakfra, og slått og sparket mot hodet og kroppen mens hun lå nede, skriver Sunnmørspostens nettutgave.

Politiet mener bakgrunnen for angrepet var at den 18 år gamle tiltalte mannen trodde at kvinnen var gravid og at han var barnefaren. Det har siden blitt klart at offeret med stor sannsynlighet likevel ikke var gravid på det tidspunktet da volden skjedde.

Likevel mener politiet at de to ungdommene, som begge er fra Ålesund-området, planla og utførte volden i den tro at offeret var gravid, og at formålet med angrepet var å fremprovosere en abort.

Saken ble kjent i mediene da den 17 år gamle medtiltalte jenta tilsto overfallet i en blogg på internett. I bloggen kom hun med en detaljert beskrivelse av hendelsesforløpet. Både jenta og 18-åringen har tilstått overfallet i politiavhør. Rettssaken mot de to skal opp i Sunnmøre tingrett 25. oktober. (©NTB)