atle kvålsvoll (Foto: TV 2/)
atle kvålsvoll (Foto: TV 2/)

Atle Kvålsvoll blir sportsdirektør i Plussbank Cervélo

Kvålsvoll går inn i jobben med ambisjoner om å skape Protour-syklister

Atle Kvålsvoll er ansatt som sportsdirektør i Plussbank Cervelo. Kontinental-laget, med base i Grimstad, består av 10 hardtsatsende syklister. Kvålsvoll går inn i jobben med ett mål for øyet - å produsere syklister som kan ta steget ut i den store sykkelverdenen.

- Jeg hadde ikke gått inn i det her hvis jeg ikke hadde sett at det var muligheter til å utvikle utøverne opp mot et Protour-nivå. Det er det som inspirerer meg, sier Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Fortsetter Hushovd-samarbeid

Kvålsvoll har flere år bak seg som Hushovds personlige trener. Samarbeidet vil fortsette og intensiveres gjennom utviklingen av kontinental-laget.

- Det blir en ny side av samarbeidet mellom oss. Det var viktig for meg at Thor spurte om jeg ville ta jobben. Jeg tror ikke jeg hadde tatt den om han ikke hadde spurt. Nå ser jeg frem til at samarbeidet også gjelder å utvikle unge utøvere sammen, sier Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Og Kvålsvoll tror samarbeidet med eleven vil være udelt positivt for de norske talentene i Plussbank Cervélo.

- Det er en del utøvere som ønsker å ta steget videre. Thor Hushovd blir involvert og med våre nettverk skal det her være en god arena for å ta steget videre.

Og Hushovd blir viktig på flere felt.

- Thor blir i viktig i forhold til verdien av navnet til Thor, men også i forholdt til å fortelle ungguttene hva som kreves, inspirere og ikke minst være en døråpner for å få gode løp internasjonalt, sier Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Plussbank Cervélo

Laget leder norgescupen etter fire konkurranseritt. Den 1.januar 2010 er den offisielle stiftelsesdatoen til et av norges nye satsningslag på sykkel. Plussbank Cervélo ble dannet etter initiativ fra Thor Hushovd. Nå vil altså Grimstad-syklistens personlige trener få det øverste sportslige ansvaret i for laget. Ett av sykkeltalentene Kvålsvoll vil jobbe tett med er Øystein Stake Laengen. 20-åringen vil representere Norge i U-23-klassen når VM tråkkes i gang i Melbourne, Australia.