Kronprins Haakon (tv) og utenriksminister Jonas Gahr Støre venter sammen på ankomsten til den russiske presidenten Dmitrij Medvedev. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Kronprins Haakon (tv) og utenriksminister Jonas Gahr Støre venter sammen på ankomsten til den russiske presidenten Dmitrij Medvedev. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Er kronprinsparet brikker i Støres politiske maktspill?

Er kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon blitt aktører i utenriksminister Jonas Gahr Støres politiske maktspill når de takker ja til å delta i ministerens private 50-årslag? Det mener FrP-topp Christian Tybring Gjedde. Hos programleder Rune Kjos i Tabloid på Nyhetskanalen møter stortingsrepresentanten fra FrP daglig leder i Siste skrik, Elizabeth Hartmann, til debatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tror folkekongen Olav ville snudd seg i graven av å se kronpinsen og kronprisessen i det selskapet. Det ville ikke ha skjedd i hans tid, sier Christian Tybring-Gjedde til VG idag.

Han mener at kronprinsparet lar seg bruke i Ap-statsrådens maktspill og at dette oser av sammenblanding av kongehuset og regjering.

– Dette er overklassen som samler de mektige til fest. Jeg mener Jonas Gahr Støre burde holde seg for god til å sette både kronprinsparet og folket i forlegenhet med sin invitasjon, sier Tybring-Gjedde.

Utenriksministeren har i intervjuer fortalt at han først møtte kronprinsparet da han var statssekretær ved Statsministrens kontor og deltok i planleggingen av parets bryllup i 2001.

– Jeg mener at det er greit for kronprinsparet å delta i selskapet. De må jo ha noen venner. Men jeg synes det gikk over grensen da næringsminister Trond Giske ville ha med kronprinsen i et næringslivsforum, sier daglig leder i Siste Skrik, Elizabeth Hartmann.

Se Tabloid på Nyhetskanalen kl.18.55 og kl.20.30.