Fire funnet i god behold i fjellet i Romsdalen

Fire unge klatrere ble onsdag kveld tatt hånd om etter at letemannskaper fant dem på 1.100 meters høyde i en fjellside i Isfjorden i Rauma kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Tre menn og en kvinne, alle i 20-årene, ble funnet av en alpin redningsgruppe rundt klokken 20.15. Alle er i god behold, opplyser operasjonsleder Finn-Tore Pettersen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Hørte rop

Etter at turister meldte fra om rop om hjelp fra fjellet, ble det satt i gang en større leteaksjon etter mulige klatrere i vansker på Store Vengetind i Isfjorden i Rauma kommune.

Politiet fant en bil på stedet som de visste tilhørte en klatrer. Derfor så de det som sannsynlig at det var folk i fjellet, og satte dermed i gang et større søk.

Et redningshelikopter deltok i søket, og konsentrerte letingen rundt Store Vengetind, som med 1.852 moh. er den høyeste av de alpine Romsdalstindene.

Tåke og uvær

Til sammen 20 personer deltok i aksjonen. Da klatrerne ble funnet var helikopteret tatt ut av søket på grunn av tåke og dårlige værforhold. De fire blir brakt ned fra fjellet av den alpine redningsgruppen.

Det var klokken 16.27 onsdag at turister meldte fra om ropene om hjelp. Det er ikke mobildekning i området. (©NTB)