Atle Kvålsvoll er Thor Hushovds personlige trener og mener alle har godt av å komme seg opp av sofaen og ut på sykkelstien. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Atle Kvålsvoll er Thor Hushovds personlige trener og mener alle har godt av å komme seg opp av sofaen og ut på sykkelstien. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Kvålsvoll: -Riktig å vrake Arvesen

Thor Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, mener det var en god vurdering å gi VM-plass til Alexander Kristoff

Debatten raser i Sykkel-Norge etter at Kurt Asle Arvesen ble vraket fra det norske VM-laget. Den siste av totalt tre plasser gikk til 23-år gamle Alexander Kristoff. Sportssjefen i Norges Cyckleforbund, Steffen Kjærgaard, får nå støtte for sitt valg.

- Jeg synes at uttaket er riktig i forhold til kriteriene. Alexander Kristoff er den som har prestert best av de to i år. Jeg tenker også da på fremtiden og spesielt i forhold til satsingen inn mot OL i London 2012, sier Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Mads Kaggestad: Risikabelt VM-uttak

Johan Kaggestad: Kristoff er spiss, ikke midtbanesliter

Sesongen argument godt nok

Flere av TV 2 Sportens sykkeleksperter har reagert på vrakingen av veteran Arvesen. Argumenter som rutine og egenskapene som hjelperytter blir brukt for å fremme eresfjordingens kandidatur. Arvesens manager gikk i går knallhardt ut mot Kjærgaards beslutning. Kvålsvoll mener derimot at de to syklistenes sesong er argument godt nok.

- Kurt har ikke prestert i år, han har vært skadet og det har ødelagt mye. Når det gjelder Kristoff, så har han prestert gode resultater og det er viktig at han får erfaringen, sier Kvålsvoll.

- En feilvurdering

Thor Hushovd er dermed den eneste av de norske VM-deltakerne med rutine. Dette skremmer ikke Kvålsvoll, men det bekymrer TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

- Kristoff har ingen erfaring med de store rittene. Folk skjønner ikke det at du ikke kan sammenligne et ritt på 200 kilometer og et VM-løp på 260 kilometer. Da trenger man erfraring, sier Mads Kaggestad til TV 2 Sporten.

- Kurt har gode plasseringer som beviser at han takler det, samtidig er det viktig å se bak resultatene. I sykkel kan man være listefyll hver eneste dag og samtidig være i kjempeform. Resultatlisten er ingen fasit, sier Kaggestad.