Branson i vannkanten før han og en rekke andre la av sted på den 38 kilometer lange turen over den Engelske kanal. (Foto: GARETH FULLER/PA/SCANPIX)
Branson i vannkanten før han og en rekke andre la av sted på den 38 kilometer lange turen over den Engelske kanal. (Foto: GARETH FULLER/PA/SCANPIX)

Dobbelfiasko for rekordjaktende Branson

Sterk vind satte en effektiv stopper for supermilliardær Richard Bransons planer om kite-rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MÅTTE AVBRYTE: Sterke vinder gjorde den avanserte vindsurfingen
  for farlig. Her er Branson avbildet mens han gjorde seg klar til start.
  (Foto: CARL DE SOUZA/AFP/SCANPIX)
MÅTTE AVBRYTE: Sterke vinder gjorde den avanserte vindsurfingen for farlig. Her er Branson avbildet mens han gjorde seg klar til start. (Foto: CARL DE SOUZA/AFP/SCANPIX)
Branson, som først og fremst er kjent for å stå bak Virgin-imperiet, fyller 60 år i disse dager og så for seg en ekstra ellevill feiring.

Han ville nemlig bli den eldste i verden som har kitet – altså surfe trukket av drake – over den engelske kanal. I tillegg ville han sette rekord i raskeste kryssing i lag, sammen med blant andre barna Holly (29) og Sam (26).

Men bare en drøy time etter at de la av gårde fra Dungeness i Kent måtte rekordforsøket avbrytes, melder Daily Telegraph.

– Richard ville fortsette, men forholdene til sjøs var brutale. Men jeg er sikre på at de kommer til å prøve igjen, sier en talskvinne for Branson til avisen.

Kiting er nemlig en av favorittsyslene hans:

– Det er fantastisk og morsomt eventyr å dele med familien. Men om vi ikke lykkes vil vi selvsagt avbryte, sa Branson før start.