FULGTE SPORENE HERFRA: En politihund fulgte sporene fra denne trafokiosken og rett til tiltaltes bopel, forklarte politibetjent og hundefører Ingrid Trønnes Mæhre i retten. (Foto: Tor Erik Schrøder)
FULGTE SPORENE HERFRA: En politihund fulgte sporene fra denne trafokiosken og rett til tiltaltes bopel, forklarte politibetjent og hundefører Ingrid Trønnes Mæhre i retten. (Foto: Tor Erik Schrøder)

18-åring ble sporet opp av politihund etter voldtekt

Hunden fulgte fotavtrykkene fra åstedet til den tiltaltes bopel, forklarte hundeføreren i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I rettssaken mot 18-åringen, som er tiltalt for å ha voldtatt en ni år gammel gutt som var på vei til skolen den 18. januar i år, forklarte politibetjent og hundefører Ingrid Trønnes Mæhre seg om hvordan sporene fra trafokiosken ledet henne og hunden rett til den tiltaltes bopel.

– Vi fikk beskjed om at det hadde skjedd en overfallsvoldtekt i Vågsbygd, og vi dro ut dit, forklarte Trønnes Mæhre.

LES OGSÅ: 18-åring husker ikke voldtekt av niåring

– Hunden bet i dørhåndtaket

– Bak trafokiosken fant vi store og små fotavtrykk. Vi valgte å følge det store oppover veien. Jeg får bekreftelse underveis på fotavtrykk underveis. Hunden går skrått over veien til en busslomme, vi ser de samme fotavtrykkene der, og hunden velger så å fortsette oppover veien.

– Sporet går først til et hus, så til neste. Hunden går opp på trappen, snuser i brevsprekken, og biter i håndtaket. Det er for meg en klar indikasjon på at her er det noe.

Hundeføreren fortalte så at de tok kontakt med tiltaltes far som befant seg på bopel, og fikk opplysninger om hvor han befant seg.

– Virket urolig og nervøs under pågripelsen

Kort tid etter ble tiltalte pågrepet i barnehagen hvor han jobbet.

Politibetjent Morten Ånensen forklarte seg at 18-åringen virket urolig og nervøs da han ble pågrepet.

– Vi fikk i oppdrag fra OP-sentralen om å dra ut for å pågripe tiltalte i barnehagen. Jeg gikk inn i barnehagen og hentet ham. Da vi kom utenfor forklarte jeg ham hva saken gjaldt. Han virket urolig og nervøs, men var likevel fattet. Han ble kjørt til legevakten med tanke på sporsikring.

LES OGSÅ: Fant DNA fra 18-åring etter voldtekt

Aktor Stina Sveier Nilsen spurte deretter om hvordan den tiltalte oppførte seg under pågripelsen.

– Han virket veldig urolig og nervøs, og når han fikk vite at han var siktet for voldtekt, så hadde han en merkleig oppførsel. Han nektet aldri noen ting eller sa noe om saken i det hele tatt. Han sa han synes det var unødvendig at han ble pågrepet i barnehagen foran barna, forklarte Ånensen.

– Ga detaljert beskrivelse av tiltalte

Det lokale politi-teamet som tar seg av seksuelle overgrep og grov vold mot barn dro umiddelbart ut til skolen da de fikk melding om voldtekten, forklarte Eva Lill Hægeland i retten.

– Vi hadde en samtale om hva som hadde skjedd, og han fortalte at han ble dratt bak et strømhus, og hvordan han ble voldtatt. Han beskrev den tiltalte detaljert, han ga også en beskrivelse av hans bekledning.

– Fikk du inntrykk av at det hadde vært smertefullt?

– Ja.

– Hadde han vært redd?

– Ja, han var redd for at tiltalte skulle gjøre noe som var enda verre.