Oljemessa åpner i Stavanger

Kongen og statsministeren er på plass når verdens nest største messe for petroleumsbransjen åpner tirsdag ettermiddag. Deltakere fra over hundre nasjoner har inntatt oljehovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oljefolkets inntog sørget for at trafikken i Stavanger-regionen sto bom stille i morgenrushet tirsdag. Hotellene er fullbooket, i tillegg til at mange privatboliger er leiet ut. Det er ventet besøkstall rundt 42.000 den kommende uka og silregn hver dag.

Kong Harald er ONS’ høye beskytter og forestår den offisielle åpningen klokka 14. Etter innledende taler tar statsminister Jens Stoltenberg (Ap) over mikrofonen og vil snakke om ONS’ hovedtema: Energi for flere mennesker.

Denne globale problemstillingen blir også utgangspunkt for den påfølgende debatten, der blant andre Statoil-sjef Helge Lund og den britiske energiministeren Charles Hendry vil delta.

Siden starten i 1974 har messen vært arrangert hvert annet år og har utviklet seg til å bli en av verdens viktigste konferanser for petroleumsbransjen. Her diskuteres nye og gamle problemstillinger, nettverk skapes og ny teknologi og konsepter presenteres. (©NTB)