valget i sverige (Foto: SUSLIN, MAJA/Scanpix)
valget i sverige (Foto: SUSLIN, MAJA/Scanpix)

Svært jevnt mellom svenske blokker

De rødgrønne i Sverige har en knapp ledelse på den konservative regjeringsblokken i en ny meningsmåling. Samtidig styrker Sverigedemokraterna sin stilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en nettbasert måling publisert i Aftonbladet tirsdag har de rødgrønne partiene skaffet seg et ørlite forsprang på de borgerlige med en oppslutning på 45,4 prosent mot 44,7 prosent.

Det er også svært jevnt mellom de to store partiene Moderaterna og Socialdemokraterna: 28,1 prosent mot 29,6 prosent, heter det i målingen utført av United Minds.

Resultatet gjenspeiler en Skop-meningsmåling som ble offentliggjort mandag. Heller ikke i den målingen har noen av blokkene flertall, men regjeringspartiene har en ledelse på 3,4 prosentpoeng på de rødgrønne med en oppslutning på 48,7 prosent.

Innvandringskritiske Sverigedemokraterna går fram i United Minds' måling og får støtte fra 6,5 prosent av de spurte. Det er en oppslutning som kan gi det kontroversielle partiet en gunstig vippeposisjon.

Fremgangen kan ifølge avisen imidlertid delvis tilskrives at meningsmålingen er nettbasert og derfor skiller seg fra vanlige målinger. (©NTB)