LEVER: Bilder av de 33 savnede gruvearbeiderne som har vært innesperret i en chilensk gruve i 18 dager. (Foto: IVAN ALVARADO/Reuters)
LEVER: Bilder av de 33 savnede gruvearbeiderne som har vært innesperret i en chilensk gruve i 18 dager. (Foto: IVAN ALVARADO/Reuters)

Millionær gir penger til gruvearbeidere i Chile

En chilensk millionær har lovet å skaffe en million dollar til familiene til de 33 gruvearbeiderne som sitter innesperret i en gruve i Nord-Chile.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leonardo Farkas, som foruten industrimagnat i jernindustrien også er kunstner og filantrop, kom selv til den sammenraste gruva ved Copiapó for å gi 10.000 dollar til hver av de 33 arbeidernes familier.

Samtidig sa han at han skal sette i verk en kampanje blant andre forretningsfolk i gruvesektoren for å samle sammen pengene han har lovet.

Farkas kom med sitt løfte da han hørte at eieren av den sammenraste gruva sa det ikke er sikkert gruveselskapet kan fortsette å betale lønn til arbeiderne som har sittet 18 dager i den sammenraste gruva, og som kanskje ikke slipper ut før om flere måneder.

Les også: – Innesperrede gruvearbeidere må vente i månedsvis

Alejandro Bohn, som er en av eierne av gruveselskapet San Esteban, innrømmet at selskapet ikke har forsikring for sine arbeidere og at det har fått store økonomiske problemer den siste tiden.

Se nyhetsreportasje fra da det ble klart at de 33 gruvearbeiderne fortsatt var i live 700 meter under bakken:

452609

(©NTB/TV 2)