– Kutter oljesmøringen av budsjettet

Regjeringen kutter bruken av oljepenger i statsbudsjettet og kan nå handlingsregelen allerede i 2012, skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det avisen kjenner til, tyder de siste anslagene fra Finansdepartementet på at bruken av oljepenger i statsbudsjettet har falt betydelig gjennom dette året, også etter at revidert budsjett ble lagt fram i vår.

Det betyr at det legges opp til et statsbudsjett svært nær handlingsregelen, som innebærer at det brukes maksimalt 4 prosent av oljefondet, allerede for neste års statsbudsjett, skriver DN.

Kilder, som ifølge avisen er sentrale og kjenner Finansdepartementets arbeid, sier at anslagene tyder på at handlingsregelen nås allerede i 2012-budsjettet og at man i 2011 kommer langt nærmere enn tidligere antatt.

For statsbudsjettet for 2010 legges det opp til at Norge skal bruke 45 milliarder oljekroner mer enn handlingsregelen. I revidert budsjett var tallet redusert til 28 milliarder kroner. Forklaringen på nedgangen i bruk av oljepenger er økte skatteinntekter og lavere utgifter enn tidligere antatt. (©NTB)