Åge Hareide (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
Åge Hareide (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Hareide får full tillit av Viking

- Man føler seg hjelpeløs. Det florerer med faktafeil i artikkelen, sier Hareide om skattesvik-beskyldningene.

- Jeg har ikke sett rapporten, så dette kom fra lyn fra klar himmel. Jeg ble sjokkert når saken får sånne dimensjoner. Det er ille for meg, men ikke minst de nærmeste, og det er det som opprører meg aller mest. Jeg har vært i media i mange år, men når det kommer slike saker, så føler du deg hjelpeløs og ubeskyttet.

Stavanger (TV 2 Sporten): - Det er feilaktig. Det florerer med faktafeil der. Det som er saken kjerne er at jeg var aksjonær i det selskapet, men solgte meg ut lenge før den omtalte transaksjonen, sier Åge Hareide til TV 2 Sporten.

Åge Hareide er mistenkt for ulovlig pengeuttak og skattesvindel, ifølge Finansavisen. Det dreier seg om et ulovlig uttak på 5,1 millioner kroner og han er også mistenkt for å ha unndratt det beløpet fra inntektsbeskatning. I tillegg skal han ha planlagt skatteunndragelser på 17,9 milloner til.

- Jeg har kun solgt mine aksjer for 74 914 kroner. Det har jeg en sluttseddel på og det er bokført. Så jeg er ikke blandet inn i de andre transaksjonene. De 5,1 millionene kjenner jeg ikke til, fortsetter han.

- Hjelpesløs og ubeskyttet
I revisorrapporten er Hareide nevnt som en av tre nøkkelpersoner som er mistenkt for uttaket.

- Jeg har ikke sett rapporten, så dette kom fra lyn fra klar himmel. Jeg ble sjokkert når saken får sånne dimensjoner. Det er ille for meg, men ikke minst de nærmeste, og det er det som opprører meg aller mest. Jeg har vært i media i mange år, men når det kommer slike saker, så føler du deg hjelpeløs og ubeskyttet, sier hovedtreneren.

- Men hvorfor er du nevnt som nøkkelperson i artikkelen da?

- Jeg var en nøkkelperson fordi jeg var styreformann i selskapet først, men etterpå var jeg kun aksjonær og har ingenting med den saken å gjøre, svarer han.

Får støtte av Viking
Klubben støtter hovedtreneren sin.

- Såvidt meg bekjent så er det omstridt den artikkelen, så den får Åge svare for selv. Han har orientert oss om saken, og vi er komfortabel med den redegjørelsen. Vi har full tillit til Åge, sier Egil Østenstad.

åge_hareide (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix)
åge_hareide (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix)

Ikke redd for følger
Hareide bekymrer seg ikke får eventuelle følger saken vil få.

- Jeg kommer bare til å sende ut en pressemelding, så får folk forholde seg til det. Jeg må konsentrere meg om fotballen nå. Jeg kan ikke være redd for følgene denne saken kan få, for det eneste jeg har gjort er å selge ut aksjene mine. Jeg kan ikke bli dømt når jeg ikke har gjort noe galt, sier Hareide.