Ny giv skal hindre frafall i videregående skole

Regjeringen vil redusere frafallet i den videregående skolen og benyttet skolestarten mandag til å lansere satsingen «Ny GIV» for å få flere til å fullføre utdanningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) var med på å åpne Fyrstikkalleen skole, en kombinert ungdoms- og videregående skole i Oslo for 8.-13.-klassetrinn.

Statsministeren sa til elevene at frafallet i den videregående skolen er et alvorlig problem både for samfunnet og for elevene selv. Han karakteriserte det som den største utfordringen vi står overfor at så mange ikke fullfører sin videregående utdanning.

Han trakk fram seg selv som et eksempel på at det nytter og at det hjelper ikke å gi opp, selv om man føler at ikke alt er like lett.

- I mine første skoledager kunne jeg knapt snakke, men stammet. Nå er jeg statsminister og kan snakke om alt. Jeg hatet matematikk, men endte opp som statistiker og sosialøkonom. Det nytter selv for de mest håpløse tilfeller, oppmuntret Stoltenberg elevene. (©NTB)