Knut Olav Rindarøy (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Knut Olav Rindarøy (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

«Fotballunsj»: - Rindarøy blir en bedre spiller i Spania

Claus Lundekvam tror det er lurt av Knut Olav Rindarøy og andre Tippeliga-spillere å takke ja til proffspill i utlandet.

- Det å spille i en større liga enn Tippeligaen, som Spania, England, eller Tyskland, er med på å heve nivået betraktelig. Når du spiller sammen med spillere på et bedre nivå, så løfter du nivået selv.

Forrige uke ble Tippeligaens toppscorer Moa solgt til tyske Hannover.

VIDEO: Se mandagens «Fotballunsj» i videovinduet øverst!

Nå får nok en nordmann sjansen i en utenlandsk toppklubb. Moldes venstreback Knut Olav Rindarøy skriver i løpet av mandagen under for den spanske storklubben Deportivo La Coruna.

- Blir bedre i utlandet
Claus Lundekvam, som spilte i en årrekke i Premier League, mener et opphold i utlandet sørger for at spillerne blir bedre fotballspillere.

- Det å spille i en større liga enn Tippeligaen, som Spania, England, eller Tyskland, er med på å heve nivået betraktelig. Når du spiller sammen med spillere på et bedre nivå, så løfter du nivået selv, sier Lundekvam, og fortsetter:

- På slutten av 1990-tallet så hadde vel Norge 18-20 spillere i Premier League. Da hadde vi også det som kanskje er det beste landslaget vi har hatt, minner Lundekvam om.

- Ikke lurt av Moldskred
I mandagens Fotballunsj ble også Rosenborgs Morten Moldskred diskutert.

Spissen nektet å ta Nils Arne Eggen i hånden da han ble byttet ut mot Molde, og reiste rett hjem.

- Dette er nok ikke det lureste Moldskred har gjort. Han setter seg selv foran laget. Først meg selv og så meg selv, sier Bengt Eriksen.

- Men etter praten med Nils Arne Eggen i dag, så skjønner nok Moldskred at han ikke kan gjøre dette om igjen, sier TV 2-eksperten.

Hyller Hangeland
Brede Hangeland reddet poeng for Fulham mot Manchester United da han headet inn 2-2 like før slutt. Lundekvam hyller landslagskapteinen.

- Det var fantastisk for Brede. Det føltes nok utrolig trasig da han scoret selvmål i etter en strålende kamp. Men så kommer han feier inn utligningen. Hangeland er en bunnsolid spiller, mener Lundekvam, som tror det er lurt av Hangeland å bli værende i Fulham.

- Det er ikke sikkert at han hadde spilt hver uke om han hadde spilt i en større klubb. Derfor gjør han nok smart i å bli værende i Fulham.

Se Fotballunsj i videovinduet øverst!