Wyclef Jean anker presidentavgjørelse

Hiphop-stjernen Wyclef Jean sier han vil anke avgjørelsen fra valgkommisjonen i Haiti om ikke å la ham få stille som presidentkandidat.

VILLE BLI PRESIDENT: Hiphop stjernen Wyclef Jean ønsket å stille til valg i Haihi, men valgkommisjonen sier nei.  (Foto: SEBASTIEN PIRLET/Reuters/Scanpix)
VILLE BLI PRESIDENT: Hiphop stjernen Wyclef Jean ønsket å stille til valg i Haihi, men valgkommisjonen sier nei. (Foto: SEBASTIEN PIRLET/Reuters/Scanpix)

– I morgen vil våre advokater anke valgkommisjonens avgjørelse, skrev Jean på Twitter søndag.

– Vi oppfyller alle kravene i henhold til loven, og loven må respekteres, sier han.

Valgkommisjonen i Haiti kunngjorde fredag at haitiskfødte Wyclef Jean ikke får lov til å stille som kandidat til presidentvalget 28. november.

Ifølge kommisjonen oppfyller ikke Jean flere av kravene som stilles til kandidatene. Et av kriteriene er at kandidater må ha bodd i landet i fem år på rad. Jean mener å ha gjort dette og viser til at han bodde de ni første årene av sitt liv i Haiti, før familien flyttet til USA

Jeans kandidatur er blitt kritisert av andre kandidater, og valgkommisjonen valgte til slutt å utestenge alle kandidater som bor i utlandet. Dermed får heller ikke Raymond Joseph, Haitis ambassadør til USA og Jeans onkel, stille. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2