Bastian Schweinsteiger (Foto: MICHAELA REHLE/Reuters)
Bastian Schweinsteiger (Foto: MICHAELA REHLE/Reuters)

Schweinsteiger sikret Bayern-seier på overtid

Vant 2-1 i serieåpningen mot Wolfsburg.

Bayern München - Wolfsburg 2-1:

Den avgjørende 2-1-scoringen ble satt inn av det tyske landslagets midtbanegeneral Bastian Schweinsteiger. «Die Mannschaft»-kollega og VMs toppscorer Thomas Müller sendte Bayern-laget i føringen på et volleyskudd etter knappe ti minutter spill.

Men den bosniske superspissen Edin Dzeko utlignet fortjent for gjestene etter omtrent like lang tid av andre omgang.

Fjorårets seriemestere fra München dominerte mesteparten av førsteomgangen mot Wolfsburg som stakk av med samme tittel for to sesonger siden.

Etter hvilen var det Dzeko og bortelaget som startet klart friskest. Den nyinnkjøpte kroatiske angriperen Mario Mandzukic traff først tverrliggeren etter å ha blitt spilt fram av Dzeko, mens sistnevnte også misbrukte en fin mulighet bare minuttet senere.

Derfor var det ikke noe å si på at ettertraktede Dzeko til slutt utlignet i kampens 55. spilleminutt. Flere muligheter fulgte for Wolfsburg. Men laget fra byen som ble grunnlagt så sent som i 1938, maktet ikke å overliste Hansjörg Butt i vertenes mål.

I stedet var det Bayern München som avgjorde i sluttsekundene da Schweinsteiger fant nettmaskene fra kort hold etter innlegg fra Franck Ribéry.

Thomas Müller (Foto: MICHAELA REHLE/Reuters)
Thomas Müller (Foto: MICHAELA REHLE/Reuters)

(©NTB)