alvdal (Foto: TV 2)
alvdal (Foto: TV 2)

Barnevernet i Alvdal granskes etter grove overgrep

Barnevernet fikk bekymringsmeldinger om to av barna, uten å gripe inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkesmannen i Hedmark setter i gang full granskning av barnevernet Alvdal i forbindelse med den store overgrepssaken, der ni personer er siktet.

Ni siktet i overgrepssak

Dette skjer etter at TV 2 Nyhetene har avslørt at barnevernet fikk bekymringsmeldinger før overgrepssaken ble rullet opp.

I den lille bygda i Alvdal skal fire barn ha blitt utsatt for grove overgrep. Ni personer er siktet i saken og overgrepene har blitt filmet.

Gransker Barnevernets arbeid

TV 2 Nyhetene har avdekket at barnevernet mange år før overgrepene ble oppdaget fikk bekymringsmeldinger om to av barna. Men Barnevernet grep ikke inn, og fredag ble det kjent at Fylkesmannen skal granske saken.

– Vi vil åpne tilsynssak iforhold til Alvdal kommune, hvor vi vil undersøke hva som faktisk har skjedd og om kommunen har overholdt sine forpliktelser, sier seksjonssjef Ellen Trosvik ved Fylkesmannen i Hedmark til TV 2 Nyhetene.

Personlige relasjoner

Det har også framkommet påstander om at at saksbehandleren i barnevernet var venn av moren til to av barna. Moren er siktet for overgrep mot sine egne barn.

– Det er sagt at det er personlige relasjoner mellom én av de som er siktet og den ene barnevernsarbeideren, sier advokat Sverre Næss, som forsvarer en av de siktede.

– Vi vil jo i vurderingen av Barnevernets arbeid vurdere habiliteten, sier Trosvik ved Fylkesmannen i Hedmark.