VG (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
VG (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

VG må betale Dagbladet 24 millioner

VG og Dagbladet inngår forlik i Nettby-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha kranglet i flere år, inngikk Dagbladet og VG forlik i den såkalte Nettby-saken fredag.

Programmereren Fredrik Kristiansen hadde jobbet med utvikling av DB Medialabs nettsatsing Blink da han meldte overgang til VG Multimedia. Dagbladet mente at Kristiansen tok med seg kildekoden og brukte den til utviklingen av VGs Nettby.

DB Medialab gikk til sak mot programmerer Fredrik Kristiansen og VG Multimedia i 2008.

Glade for en løsning

I forliket fastlås det at «Det ikke er grunnlag for å hevde at hele eller deler av Nettby er utviklet på grunnlag av kopiert kildekode fra Blink. Kravet overfor Fredrik Kristiansen og VG Multimedia frafalles» står det i en pressemelding.

Nettby Community AS erkjenner på grunnlag av sakens samlede dokumenter at DB Medialab var i sin rett til å mistenke at det hadde funnet sted rettsstridige handlinger.

– Vi er glade for at denne langvarige tvisten nå har fått sin løsning. Det har vært en svært kostnads- og ressurskrevende sak gjennom mange år. En lang runde i rettssystemet ville vært en ytterligere belastning. Nå kan disse ressursene heller konsentreres om videre utvikling av våre produkter både i VG Multimedia og DB Medialab, sier administrerende direktør Torry Pedersen i VG og konserndirektør John Arne Markussen i Berner Gruppen via en pressemelding.

24 millioner

Striden skulle opprinnelig opp for retten i høst. Nettby Community AS betaler som fullt og endelig oppgjør 24 millioner kroner til DB Medialab.

Det opprinnelige søksmålet var på inntil 414 millioner kroner, men partene har nå, både av økonomiske årsaker og av hensyn til personlig belastning for de involverte, valgt å ikke avgjøre saken i rettssystemet.

– En helhetsvurdering av både kostnader og personlig belastning gjør at det nå er riktig å sette sluttstrek for denne saken. Nå kan alle parter se fremover og legge denne tvisten bak seg, sier Pedersen og Markussen.