TØFF SAK: Justisminister Knut Storberget hadde en tøff tid under hijabbråket. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
TØFF SAK: Justisminister Knut Storberget hadde en tøff tid under hijabbråket. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Storberget: - Ikke aktuelt med politi-hijab

Er ikke enig i at et nei til politi-hijab er diskriminerende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Justisminister Knut Storberget (Ap) sier til NTB at det ikke er aktuelt å endre politiets uniformsreglement for å tillate hijab.

Justisministeren går dermed imot fredagens avgjørelse i Likestillings- og diskrimineringsnemnda som sier at et forbud mot bruk av hijab til politiuniform er brudd på diskrimineringsloven.

LES OGSÅ: – Hijabforbudet i politiet bryter med loven

I en uttalelse fra Justisdepartementet heter det at den tidligere beslutningen ligger fast, og at politiets uniformsreglement ikke innebærer ulovlig forskjellsbehandling.

– Justisdepartementet besluttet i februar 2009 ikke å åpne for bruk av religiøse symboler i tilknytning til politiuniformen. Avgjørende for beslutningen var at politiet skal fremstå som upartiske og nøytrale i sitt møte med publikum. Beslutningen ligger fast.

– Ikke aktuelt å endre

– Likestillings- og diskrimineringsnemnda har i dag avgitt en uttalelse som konkluderer med at politiets uniformsreglement, som innebærer et forbud mot bruk av religiøse hodeplagg i tilknytning til uniformen, er i strid med diskrimineringsloven og likestillingsloven.

– Justisdepartementet har gjennomgått uttalelsen og har merket seg nemndas argumenter og avveiningen av disse. Justisdepartementets vurdering i denne saken står likevel fast, og det er ikke aktuelt å endre uniformsreglementet, heter det i pressemeldingen fra Justisdepartementet.

Les pressemeldingen her (ekstern lenke)