FIRE UNGE ANTATT DØDE: Det er lagt ned blomster på kaia i Skjernøy der båten til de danske ungdommene lå. (Foto: Søreide, Kjell Inge/SCANPIX)
FIRE UNGE ANTATT DØDE: Det er lagt ned blomster på kaia i Skjernøy der båten til de danske ungdommene lå. (Foto: Søreide, Kjell Inge/SCANPIX)

Dykkere satt inn i letingen etter omkomne

Ikke lenger håp om å finne de savnede etter Mandal-ulykken i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Søket er nå forandret. Det er lite håp om å finne de savnede i live. Vi leter derfor ikke lengre etter overlevende, men konsentrerer oss om å finne de fire som etter all sannsynlighet er omkommet, sier redningsleder Tor Damkås ved politiet i Vest-Agder til NTB.

LES OGSÅ: Redningsskøyte slo ikke alarm ved den forliste båten

Profesjonelle dykkere

Dykkere fra Mandal brannvesen leter i et helt bestemt geografisk område der de fire sist ble sett i live av sine kamerater og der de sannsynligvis har druknet.

Det er ifølge Damkås ikke lov å bruke frivillige dykkere til å lete etter omkomne, kun offentlige. Dermed har ikke redningsledelsen så mange dykkere til rådighet som de kanskje skulle ønske. Samtidig er det begrenset hvor lenge dykkerne kan være under vann.

Fredag formiddag var det tre dykkerne à to personer som deltok i letingen. Det var stille vær på sjøen om formiddagen, men senere på dagen var det ventet kuling.

Forsøkte å varsle seilbåt

Politiet forteller fredag at guttene forsøkte å varsle en annen båt etter at de havnet i vannet.

– De så en seilbåt 200-300 meter lenger borte. Det har blitt fortalt at de prøvde å signalisere til denne uten å lykkes, sier politistasjonsjef i Mandal, Bjart Gabrielsen til NRK.