Søren Thuesen (Foto: Jørgen Kirk/Scanpix )
Søren Thuesen (Foto: Jørgen Kirk/Scanpix )

Søren (24) kan ha svømt dobbelt så langt som først antatt

Kan ha svømt syv kilometer i to meter høye bølger og stiv kuling for å skaffe hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag svømte Søren Thuesen (24) flere kilometer for å skaffe hjelp etter en båtulykke utenfor Mandal. Seks kamerater var ombord i båten, men bare Thuesen og en 24 år gammel kamerat er funnet.

Det var opp mot stiv kuling og to meter høye bølger i området da den dramatiske svømmeturen fant sted. Opprinnelig trodde politiet at dansken hadde svømt mellom tre og fire kilometer. Nå viser det seg at han kan ha svømt det dobbelte.

Klokken 22.45, flere timer etter at båten forliste, banket han på døren til Esther Vågsvoll (78), hvor han fikk hjelp.

– Båten gikk ned lenger øst enn vi trodde, forteller politistasjonssjef Bjart Gabrielsen til fvn.no.

I tillegg til den strabasiøse svømmeturen skal de ha ligget i vannet i nesten tre timer før de begynte å svømme mot land. Det sier en venn av kameratgjengen til den danske avisen Berlingske Tidende.

Les også: Svømmeren Søren (24) er livredder fra Danmark

Her er ruten Søren skal ha svømt:

RUTEN: Slik tror politiet den heltemodige Søren har kommet seg fra ulykkesstedet (X) og til folk. Dette er omtrent dobbelt så langt som tidligere antatt.
RUTEN: Slik tror politiet den heltemodige Søren har kommet seg fra ulykkesstedet (X) og til folk. Dette er omtrent dobbelt så langt som tidligere antatt.

Familien til Norge

Søren Thuesen klarte å hjelpe en av kameratene (24) i land på Sandøy, før han derfra tok seg videre alene for å hente hjelp. Kameraten ble funnet av redningsmannskaper på samme sted senere på kvelden.

De to ble sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand. Familiene til de to ankom sykehuset like før klokken 16 torsdag etter å ha tatt fergen fra Hirtshals til Kristiansand.

De kom samlet og gikk rett forbi pressekorpset som er samlet utenfor uten å gi noen kommentar.

Torsdag fortsetter leteaksjonen etter de fire savnede med full styrke. Røde Kors og Sivilforsvaret foretar søk langs Sandøy og andre øyer i området.

Luftambulanse fra Arendal, én fregatt, Kystvakten, én MTB, to politibåter og tre redningsskøyter er også satt inn i søket

Advarte vennegjengen

Vennegjengen la ut fra båthavna på Nedre Farestad på Skjernøya onsdag formiddag.

En lokal person som var på havna i forbindelse med krabbefiske forteller til TV 2 at han avdarte den danske vennegjengen om å dra ut fordi været var dårlig utaskjærs.

De seks dro ut i deres egen ombygde tyske redningsbåt og var ikke iført redningsvester, ifølge politiet.

Fant kantret båt

Innsatsleder Tor Damkås i Agder politidistrikt bekrefter overfor Lindesnes avis at det kan ha vært båten danskene la ut i onsdag ved 12-tiden som ble funnet noen timer seinere.

– Klokken 16.21 fikk politiet melding om at en båt var funnet med kjølen i været sør i Oddefjorden. Båten ble tatt under slep, men på grunn av den grove sjøen og vindforholdene måtte slepet avbrytes, sier Damkås til avisa.

Det blir antatt at det er båten til de fire savnede danskene som ble funnet.

– Men vi har ennå ikke funnet gjenstander vi med sikkerhet kan knytte til forliset, sier Damkås.