jan thomas (Foto: Maren Aftret Næss / TV 2)
jan thomas (Foto: Maren Aftret Næss / TV 2)

Jan Thomas: – Jeg er kjempegod i politikk

Stjernestylisten viser nye sider i TV 2-program.

Torsdag ble det klart at TV 2 skal sende «Happy Day» med Jan Thomas fire ganger i uken i høst.

I programmet får du se Jan Thomas gi kjendiser en ny stil, gi «vanlige» folk en topp til tå-makeover – og prøve seg som både ridende politi og bilmekaniker. I tillegg får du sniktitte i klesskapene til godt kledte kjendiser og råd fra eksperter.

Og du får se en humoristisk side av 43-åringen som kanskje vil overraske. For alt dreier seg ikke om å finne riktig lipgloss eller lage volum i håret – selv om dette selvsagt også vil bli dekket.

Diskuterer politikk

– Jeg er kjempegod i politikk, forsøker han å overtale tidligere stortingspolitiker Saera Khan.

Uten så voldsomt hell.

Khan er på besøk i «Happy Day» for å få ny stil. Jan Thomas vil fokusere på sminke, og setter Saera i «misse»-kategorien med for mye rosa, søt sminke.

Saera insisterer på at mange av de norske politikerne har bra stil.

Saera Khan, Happy Day, førbilde (Foto: Harald Bø)
Saera Khan, Happy Day, førbilde (Foto: Harald Bø)

– Karakter er riktig. Stil er vel litt overdrevet, mener stylisten.

På bakrommet påstår han at han kan alle Norges dialekter til sin sunnmørske hårstylist. Før han bryter ut i latter. Jan Thomas vet hva han kan og ikke kan. Men han er genuint interessert i gjestene, enten de jobber på bakeri, som programleder eller metalrocker.

Alle får sin spesialtilpassede stil. Mens noen av gjestene blir ribbet for buskebryn, forblir rockerens lange skjegg urørt.

– Du er kunstner og da må man ha sånn skjegg. Det skjegget står til terningkast seks, forsikrer stylisten en noe overrasket rocker.

Fredagskos

Ikke er han så hysterisk opptatt av kostholdet som man kanskje skulle tro, heller.

– Nå jeg ha en bolle. Det er tid for fredagskarbohydratene, sier Jan Thomas i pausen på en innspilling.

Det er torsdag. Rosinboller og café mocha holder blodsukkeret oppe under intense 10-timers opptaksdager i varme studioer.

– Jeg kan jo ikke klage. Dette er det jeg har aller mest lyst til å drive med. I dette programmet får jeg vist fram det jeg kan best.

Vil du ha tips?

Hvis det var opp til Jan Thomas, skulle alle ha mulighet til å få en full dag med dulling og råd. Men med et program uten fridager de neste månedene, er dette umulig. Dermed vil Jan Thomas gjerne svare på kortere spørsmål fra seerne. Du får svar i programmet og en fyldigere forklaring på våre nettsider.

Send inn dine spørsmål på denne adressen happyday@tv2.no, så kanskje ditt spørsmål blir besvart på TV.