TATT MED BUKSA NEDE: Topp politikerne ble i juli pågrepet i LOs lokaler i Malmskillnadsgatan, Stockholm.(Illustrasjonsbilde.) (Foto: Wikimedia)
TATT MED BUKSA NEDE: Topp politikerne ble i juli pågrepet i LOs lokaler i Malmskillnadsgatan, Stockholm.(Illustrasjonsbilde.) (Foto: Wikimedia)

Svenske topp-politikere tatt for hore-sex

Pågrepet med buksa nede - i en av LOs leiligheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To av Socialdemokratenes kandidater til valget i september er blitt tatt på fersk gjerning da de hadde sex med prostituerte, melder Aftonbladet.

Politiet slo til mot politikerne i et av LO-forbundets overnattingslokaler i Stockholm i juli.

– Jeg fratrer alle mine politiske oppgaver, sier en av mennene til den svenske avisen.

De to mennene, som begge er kandidater for Socialdemokraterna i sine hjemkommuner i Midt-Sverige, tok del i partiet oppkjøring i Stockholm til regjeringsvalget.

Tatt midt i akten

Etter en fuktig tur på en av byens mange puber, skal politispanere ha observert mennene rundt klokken to på natten.

En av mennene skal ha oppsøkt to utenlandske prostituerte og avtalte sexkjøp. Gruppen satte seg inn i en taxi og kjørte deretter til overnattingsstedet, med politiet hakk i hæl.

Like etter klokken tre tok politiet seg inn i den ulåste leiligheten. Der fant de den ene politikeren stående naken mens den prostituerte utførte oralsex på ham. Den andre mannen lå i en seng sammen med en avkledd kvinne.

Saken er blitt ledet av kommisjonen mot menneskehandel ved Citypolisen.

Anklager Anders Halwordson har nå fått utredningen på sitt kontor, og en eventuell straffeutmåling er ventet i nær fremtid.

«Fyllegreie»

Den ene mannen har tidligere hatt politiske oppgaver på vegne av sin hjemkommune. Den andre skal være en fortrolig person innen LO.

– Jeg kommer til å delta i bevegelsen frem til valget 19. september, men jeg skal ikke ha noen oppdrag. Jeg ønsker ikke å skade meg selv eller partiet, sier den ene mannen til Aftonbladet. Han betegner den pinlige episoden som en «fyllegreie».

Mannen røper overfor avisen at han lenge har hatt alkoholproblemer.

– Dette er en skam for min familie. Jeg har snakket med mine barn og min kone om forholdet. Det var jeg nødt til, sier den tidligere topp-politikeren.

Han har erkjent forholdet overfor politiet, og kommer derfor til å idømmes bot.