Thor Hushovd (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Thor Hushovd (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Hushovd: - Vanskelig uttak

Thor Hushovd er glad han ikke er i Steffen Kjærgaards sko når sportssjefen i sykkelforbundet nå skal ta ut laget til VM.

Norge har tre plasser til sykkel-VM i Australia. Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen er bankers. Spørsmålet er hvem som slår følge.

Tirsdag kommer avgjørelsen. Ifølge står det mellom fire syklister.

- Det er vanskelig å si hvem som bør få den. Kurt Asle, som en trodde var en selvfølge, har hatt en turbulent sesong. Han fikk ikke kjøre Tour de France, og er ikke tatt ut til Spania Rundt. Han må kjøre løp for å komme i form. Så har vi Lars Petter (Nordhaug, Team Sky) som har imponert voldsomt i år, og som ikke er langt unna en plass. Så har vi Gabriel Rasch, som en vet kan levere varene og gjøre en god jobb som hjelperytter for meg og Edvald. Han har begynt å kjøre bra på nå på høsten. I tillegg har vi Alexander Kristoff som hadde imponerende fjerdeplass i et stort løp i Hamburg sist helg, forteller Hushovd.

- Så det er ikke noe lett uttak. Men det er positivt at det er flere om beinet. Det sier sier noe om nivået på norsk sykkelsport for tiden.