Søren Thuesen (Foto: Jørgen Kirk/Scanpix )
Søren Thuesen (Foto: Jørgen Kirk/Scanpix )

Svømmeren Søren (24) er livredder fra Danmark

Søren Thuesen (24) svømte flere timer i det kalde vannet for å alarmere politiet om ulykken utenfor Mandal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet er imponert over den 24-årige Søren Thuesens innsats. Det var han som svømte flere timer i det kalde vannet for å slå alarm da vennegjengen han var sammen med kantret i en jolle utenfor Mandal onsdag kveld.

Seks kilometer i vannet

Mannen har tidligere jobbet som kystlivredder i Danmark og det er ifølge Ekstrabladet en sannsynlig årsak til at han skal ha klart den lange og anstrengende svømmeturen.

Thuesen skal selv ha anslått å ha svømt seks kilometer før han like før klokken 23 onsdag kveld fant folk og fikk slått alarm.

En av de bergede tas inn i ambulanse etter at en båt med seks
  personer havarerte ved Mandal i Vest-Agder (Foto: Scanpix)
En av de bergede tas inn i ambulanse etter at en båt med seks personer havarerte ved Mandal i Vest-Agder (Foto: Scanpix)

Vennegjeng på guttetur

Etter det TV 2 kjenner til skal den danske vennegjengen ha vært på guttetur i området. En av de seks vennene skal ha familie som har en hytte i området.

Thuesen og hans kamerat, som også ble berget, er begge 24 år gamle. Thuesen skal være fra Ringkøbing, kameraten fra Århus.

De fire savnede som det letes for fult etter er ifølge Ekstrabladet en 22-åring og en 24-åring fra Åbyhøj, samt en 23-åring og en 25-åring fra Århus.

Båthavn Nedre Farestad (Foto:
  MMS: Connie Bentzrud/TV 2)
Båthavn Nedre Farestad (Foto: MMS: Connie Bentzrud/TV 2)

Advarte vennegjengen

Vennegjengen la ut fra båthavna på Nedre Farestad på Skjernøya onsdag formiddag.

En lokal person som var på havna i forbindelse med krabbefiske forteller til TV 2 at han avdarte den danske vennegjengen om å dra ut fordi været var dårlig utaskjærs.

De seks dro ut i deres egen ombygde tyske redningsbåt og var ikke iført redningsvester, ifølge politiet.

Alle ble ved den kantrede båten i tre timer

Kenneth Bjerregaard Kristensen fra Århus kjenner alle seks og sier til den danske avisen Stiften at ingen la på svøm umiddelbart etter kantringen.

– De ble sammen og lå ved den kantrede båten i nesten tre timer før de besluttet å svømme mot land, sier Kristensen til avisen.

– På denne svømmeturen kom de fra hverandre og de to som nå er berget mistet de andre fire av syne, sier han.

Mandal kart ulykke
Mandal kart ulykke

Svømte over fjorden etter hjelp

Politistasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen, sier til TV 2 Nyhetene at båten sannsynligvis har kantret rundt 12-tiden onsdag. To av mennene klarte å ta seg i land på en holme. Deretter la den ene på svøm for å få varslet om ulykken.

– To av de seks som var om bord, klarte å redde seg opp på en holme like ved, og den ene av dem la da på svøm fra denne holmen og over en fjord. Det er en tur på to, tre timer som han har svømt, så man må jo bare beundre at han har klart det i det hele tatt, forteller Einar Knudsen om danskens svømmetur over fjorden.

Fraktet til sykehus

Knudsen sier at dansken som la på svøm over fjorden fikk varslet politiet og fortalte hvor den andre kameraten befant seg på holmen.

– Begge er tatt til sykehuset i Kristiansand. Han som var igjen på holmen, har det etter omstendighetene bra, og han som svømte i to, tre timer er noe medtatt men relativt sett bra, sier pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til Nyhetskanalen.

Se Nyhetskanalens reportasje:

448688