giertsen til nett (Foto: TOM HANSEN, © aa)
giertsen til nett (Foto: TOM HANSEN, © aa)

Giertsen i vitneboksen

Innrømmer at selskapet hans har operert med ulovlige kontrakter.

Thomas Giertsen er i retten denne uken, etter at en tidligere ansatt kvinne i Feelgood, krever etterbetaling for overtid, feriepenger og full lønn i den perioden hun var ansatt i komikerens selskap, skriver VG.

Ingen kommentar

Hverken før eller etter sin forklaring i Oslo tingrett i går, ønsket Giertsen å kommentere om søksmålet fra sin tidligere regnskapsfører. Fra vitneboksen ga han derimot sin versjon av striden, skriver VG.

– Det er helt sikkert slik at det har vært kontrakter hos oss som ikke har vært lovlige, men vi har søkt juridisk hjelp for å bli bedre på dette, for det skal være riktig, sa Giertsen fra vitneboksen i Oslo Tingrett.

Urettferdig oppsigelse

Lier-kvinnen som har saksøkt Giertsen for usaklig oppsigelse, og mener hun mistet jobben fordi hun i perioder var sykemeldt, samt at hun stiller spørsmålstegn ved arbeidsforholdene i produksjonsselskapet. Saksøker mener at hun ble sagt opp fordi regnskapsførselen skulle settes ut eksternt, skriver VG.

– Vi vurderte løpende hennes stilling. Det var planen hele tiden, og det ga vi uttrykk for hele tiden. Om stillingen skulle bli fast, var avhengig av hvordan vi skulle organisere oss, sa komikeren fra vitneboksen i Oslo Tingrett.

NAV

Lier-kvinnen krever opp til 150 000 kroner i erstatning for måten hun ble sagt opp på. Giertsens selskap Feelgood, mener på sin side at kvinnen har utbetalt for mye feriepenger til seg selv, samt at hun ikke har bedt om refusjon av sykepenger fra NAV i forbindelse med at hun var sykemeldt.