jim solbakken  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
jim solbakken (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Fotballagent: - Moa gikk på billigsalg

Men FIFA-agent Jim Solbakken mener likevel at forbudet mot overgangstak må fjernes.

Vålerenga har fått knallhard kritikk etter at Moa ble solgt for 12 millioner kroner til tyske Hannover 96.

FIFA-agent Jim Solbakken forstår at det nå spekulereres i at overgangssummen var avtalt på forhånd da Moa signerte nye kontrakt med Vålerenga.

- På tide å gjøre noe med det
- Det ligger vel litt i kortene og det har Vålerenga for såvidt sagt og at de har en lovnad om at Moa skal få lov til å dra.

- Er ikke det ulovlig?

- Jo, og dette har vi diskutert før over lang tid og det er kanskje på tide at vi gjør noe med det og gjør som resten av Europa at vi får lov til å ha et tak på overgangene i stedenfor sånn som det er i dag at vi praktiserer noe vi ikke har lov til å gjøre.

Vi bør være mer edruelig i norsk fotball fremover

- De beste vil gå gratis
Solbakken mener at forbudet mot overgangstak i Norge, kan få langt alvorlige konsekvenser enn at spillere går på billigsalg til utlandet.

- De beste spillerne vil definitivt forlate klubbene gratis hvis ikke dette taket kommer. Med muligheter til å avtale et tak på overganger vil spillerne signere på nye kontrakter og kanskje på lavere lønn. I tillegg vil dette sikre klubbene inntekter, mener agenten.

Som i tillegg mener norsk fotball har urealistiske forventninger til hvor mye et spillersalg kan innbringe.

- Vi bør være mer edruelig i norsk fotball fremover og vite hvor vi står henne i europeisk fotball. Forlanger vi for mye, så forlater færre spillere Norge for penger. Dessverre, sånn er det.