(illustrasjon)  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX/)
(illustrasjon) (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX/)

Illsint gris terroriserte familie i Hedmark

En familiefar i Brummunddal ringte politiet da en gris opptrådte truende. Grisen var såpass hissig at barna måtte holdes innendørs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 14.30 onsdag ettermiddag fikk politiet i Hedmark en henvendelse utenom det vanlige til nødtelefonen. En familiefar i Brummunddal ba om hjelp fra politiet til å fjerne en mannevond gris som terroriserte familien.

– Kom med tydelige mishagsytringer

Grisen hadde fått gjentatte advarsler om å fjerne seg fra eiendommen, men svarte med aggressiv oppførsel og fresing. Familefaren var såpass bekymret at han valgte å holde barna innendørs.

– Den hadde kommet med tydelige mishagsytringer da den ble forsøkt jaget fra stedet, heter det i politiets logg.

Operasjonsleder Geir Bekkedal opplyser at de ikke hadde mulighet til å sende ut noen patrulje til stedet, men at det ble gjort forsøk på å spore opp grisens eier. Grisens oppførsel faller ikke inn under noen paragraf i straffeloven og politiet vil derfor heller ikke følge opp saken videre.

Trolig ikke villsvin

– Da vi ringte folk på stedet en stund etter at vi fikk den første henvendelsen hadde grisen forsvunnet og var ikke lenger noe problem. Vi har heller ikke fått inn noen savnetmeldinger på noen griser heller, forteller Bekkedal til tv2nyhetene.no.

Mye kan derfor tyde på at grisen har funnet veien hjem igjen til bingen. Politiet har ingen formening om hvor grisen kom fra eller hvem den tilhører.

– Kan de ha vært et villsvin som kom på besøk?

– Det tviler jeg på. Da må man lenger østover. Men man kan jo aldri vite, avslutter operasjonslederen.