Mercedes CLS lekkasje
Mercedes CLS lekkasje

Her er Mercedes CLS - lenge før tiden

Pinlig brosjyre-lekkasje for Mercedes: Her er lekre, nye CLS.

Det er ikke første gangen og helt sikkert ikke siste heller: Men for Mercedes er det selvfølgelig alt annet enn hyggelig at det første bildet av deres nye CLS er ute halvannen måned før bilen egentlig skulle avdukes med pomp og prakt på bilutstilingen i Paris.

Dette er den lenge etterlengtede oppfølgeren til første generasjon CLS som har vært en kjempesuksess for Mercedes. Ja, ikke bare det - denne bilen har også fått æren av å starte en helt ny bilklasse: Firedørs-coupé.

Stramme linjer

Bildet over skal være fra en brosjyre på den nye modellen som på eller annen måte har funnet veien til entusiast-nettsiden mercedes-benz-passion.com. Og de nølte selvfølgelig ikke med å legge ut scoopet.

Designet kommer ikke akkurat som noen stor overraskelse, men viser at Mercedes tar med seg de stramme og litt kantete linjene fra siste E-klasse også over til CLS.

Suveren familiebil: Les testen av E-klasse stasjonsvogn her:

E-klasse-teknikk

Det ser vi både i lyktene, den høyreiste fronten og bruken av rette linjer flere steder på bilen. Samtidig er den svøpende coupelinja fra første generasjon CLS tatt et hakk videre. Mercedes traff til de grader med designet på den, og gjør derfor ingen store sprell denne gangen.

Under skallet finner vi som før veldig mye teknikk fra E-klassen og nå selvfølgelig fra siste utgave.

Firedørs coupe til mindre penger? Les om VW Passat CC her

Mange konkurrenter

Da første CLS ble lansert, hadde bilen få, om noen direkte konkurrenter. Nå er det bildet totalt endret. Konkurrentene har kommet halsende etter og nye CLS får litt av hvert å hamle opp med.

Porsche Panamera blir nok den argeste konkurrenten sammen med Aston Martin Rapide - men biler som BMW 5-serie Gran Turismo og Audi A5 Sportback - og kommende Audi A7 - kjemper også om langt på vei de samme kundene.

EKTE RÅSKINN: Se spionbildene av CLS 63 AMG her: