Anthony Annan (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Anthony Annan (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Annan må stå over returkampen mot FCK

- Urettferdig regelverk, sier RBKs daglige leder Nils Skutle.

- Det er urettferdig at en spiller tar med seg gule kort fra kvalifiseringskampene til playoffkampene. Jeg vil ta opp dette ved neste anledning med Uefa.

Lerkendal/Bergen (TV 2 Sporten): Rosenborgs midtbanespiller Anthony Annan pådro seg et gult kort i kvalifiseringskampen mot Linfield tidligere i sommer.

I playoffkampen mot FC København pådro han seg et nytt gult kort – og må dermed stå over returkampen mot danskene i Parken onsdag neste uke.

Reagerer kraftig
Rosenborg reagerer kraftig på Uefas håndtering av reglene.

- Det er urettferdig at en spiller tar med seg gule kort fra kvalifiseringskampene til playoffkampene. Det har vært snakk om en endring av dette tidligere. Jeg vil ta opp dette ved neste anledning med Uefa, sier Rosenborg-boss Nils Skutle til TV 2 Sporten.

Etter kampen tirsdag kveld hersket det full forvirring om Annan virkelig måtte sone karantene i returkampen.

Måtte sjekke med Uefa
Først en god stund etter kampslutt fikk RBK den endelige bekreftelsen.

- Jeg tenkte på dette med en gang jeg så Annan få det gule kortet. Men da ingenting av dette ikke ble diskutert i TV-sendingen etter kampen, ble jeg usikker, innrømmer Skutle.

- Det har nemlig vært diskusjoner før om å fjerne denne regelen, så jeg var nødt til å sjekke med Uefa før jeg var sikker, sukker han.

Anthony Annan (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Anthony Annan (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Trist for oss
Skutle beklager at Annan mister den avgjørende playoffkampen mot FC København i Parken.

- Det er trist for oss å miste en så viktig spiller i en så viktig kamp. Men vi må forholde oss til regelverket og handle etter det, slår Skutle fast overfor TV 2 Sporten.