pia
pia

– Det holder ikke mål i det hele tatt

Kjendisstylist slakter Pia Haraldsen.

Den siste tiden har debatten rast rundt kjendisdesignerne som viser klær på catwalken på Oslo Fashion Week.

Pia Haraldsen har fått kritikk fra norske designere som er provoserte fordi kjendiser som henne og Daniel Franck får vise sine kolleksjoner. De har gitt uttrykk for at de ikke ønsker å bli sidestilt med dem.

– Holdt ikke mål

Kjendisstylist Margrethe Gilboe er blant dem som er svært kritisk til Pia Haraldsens arbeid.

– De bør jo ha noe å komme med, og noe å vise frem før de gjør det, og være forsiktig med merkenavnet sitt. Vi må jo se noe fint. Det er viktig, sier hun.

– Pia Haraldsen har jeg sett noe som jeg ikke syntes holdt mål i det hele tatt, dessverre. Der hadde jeg forventet mer, legger hun til.

Kritisk

Også kjendisdesigner Fam Irvoll støtter opp om kritikken.

– Jeg synes at det bør handle om kvalitet og ikke kvantitet. Og jeg synes at folk som gjør dette på hobbybasis kan få gjøre det på hobbybasis, men at de som faktisk har gått på skolen kan få lov til å vise det på Fashion Week, sier Fam Irvoll til «God kveld Norge».

Hun får støtte av programleder og modell Charlotte Thorstvedt . Hun synes imidlertid at kjendiser skal få lov å drive med mote.

– Jeg synes at det må vi bare få lov til. Jeg har jo gjort det selv og det er en gylden mulighet og veldig gøy oppgave. Når det kommer til om vi skal få lov å vise våre kolleksjoner på Fashion Week, så skjønner jeg veldig godt de designerne som har jobbet hele livet sitt for å oppnå det de har oppnådd og gått på skole og strevd og kavd for å endelig komme til det punktet de har kommet i dag, og for å holde en viss kvalitetsnivå på Oslo Fashion så skjønner jeg faktisk deres synspunkt, sier Thorstvedt.

– Ville du personlig vist kolleksjonen din her?

– Det tror jeg ikke. Jeg tror nok jeg kunne hatt en uavhengig visning, men jeg tror ikke jeg hadde vært komfortabel med å vise på Oslo Fashion Week.

– Ikke fått noe gratis

Pia Haraldsen mener imidlertid at hun bør få sin mulighet til å vise frem det hun har laget.

– Jeg synes alle skal få en sjanse, og jeg synes det er viktig å støtte hverandre og støtte norsk design, uttaler Haraldsen.

– Jeg har fått med meg noe av det, ikke alt. Jeg har vært veldig opptatt med å jobbe, det er jo veldig mye jobb frem mot visningen på torsdag, men som jeg har sagt synes jeg at man skal støtte hverandre. Jeg har jobbet hardt for dette her, og ikke fått noe gratis.

– Hvordan er magefølelsen foran visningen?

– Akkurat nå bare gleder jeg meg, sier Pia Haraldsen, som stilte i eget design på Oslo Fashion Week i går.

– Det er gøy å ha på seg noe eget, og så gleder jeg meg til å se det på andre også etterhvert.

Franck får støtte av kjæresten

Daniel Franck skal også vise frem sin kolleksjon.

– Så lenge folk har noe å komme med, så er det på en måte ikke noe å kritisere. Dette her er noe jeg har drevet med i 15 år og nå var på en måte tiden inne for å gjøre noe med det jeg har hatt lyst å gjøre veldig, veldig lenge. Og jeg mener at når folk har noe å komme med, så må de få lov til å gjøre det. Du må jo bare gutse og tørre. Uansett om du er kjent eller ikke kjent - har du noe å komme med, så ok. Da er muligheten der. Da må du ta den. Lar du den ligge for mange år, så blir det bare vanskeligere og vanskeligere, sier Daniel Franck.

Hans kjæreste Mariann Thomassen har selv prøvd seg som designer. Hun støtter opp om sin bedre halvdel.

– Det må Oslo Fashion Week bestemme, og det må designerne bestemme selv. Jeg synes det er hyggelig å bli invitert.

– Hva synes du om debatten?

– Jeg har egentlig ikke satt meg inn i det, jeg driver med musikk og synes klær er spennende. Jeg er låtskriver og musiker, kreativ person, jeg synes designerne er kreative. Jeg synes absolutt krative folk bør henge med andre kreative folk. Så det er opp til folk å luke ut hvem de vil ha til stede og ikke.