Moa (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Moa (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Vålerenga selger Moa for 12 millioner

Vålerenga er enig med Hannover om overgangssummen for Moa.

- Vi er enige med Hannover om rammene for en overgang for Moa og han reiser ned nå for å forhandle om personlig kontrakt og gjennomgå den obligatoriske medisinske sjekken i Tyskland.

Valle/Oslo/Bergen/Gardemoen (TV 2 Sporten): Vålerenga-ledelsen møtte representanter for Bundesliga-klubben Hannover på Gardermoen mandag kveld.

Der ble det forhandlet om en overgang for Tippeligaens toppscorer Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Første bud avvist
Hannovers første bud på åtte millioner kroner ble avvist, men etter det TV 2 Sporten erfarer er Hannover villig til å betale opp mot tolv millioner kroner for landslagsspissen.

TV 2 Sporten får opplyst at Vålerenga nå er kommet til enighet med den tyske klubben. Det betyr at Moa drar til Tyskland allerede i dag for legesjekk og forhandlinger om sin personlige kontrakt.

- Nå er klubbene enige, så jeg skal snakke med klubben og se på forholdene. Det blir veldig spennene å se hvordan det går. Dette er veldig nytt for meg, og det er vanskelig å snakke om hva dette blir før alt er i boks. Jeg vet ikke annet enn at de havnet midt på tabellen i fjor og har en fantastisk stadion, sier Moa til TV 2 Sporten, før han haster til flyplassen for å reise til Hannover.

De tolv millionene utbetales i tre bolker, først et grunnbeløp, deretter basert på antall kamper Moa får med seg for klubben.

Vålerenga bekrefter at Moa selges overfor klubbens hjemmeside tirsdag.

- Vi er enige med Hannover om rammene for en overgang for Moa og han reiser ned nå for å forhandle om personlig kontrakt og gjennomgå den obligatoriske medisinske sjekken i Tyskland, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

Og legger til:

Jakter på erstatter
- Moa har vært en viktig spiller for Vålerenga, og alle kan jo se hva han har levert for oss denne sesongen. Det er derfor beklagelig at vi mister Moa nå. Vi hadde et ønske om å beholde han i klubben, men Moa har vært krystallklar på at han ønsket seg til utlandet i dette overgangsvinduet.

Mohammed Abdellaoue Moa (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Mohammed Abdellaoue Moa (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Agent Stig Lillejord er klar for forhandlinger om Moas personlige kontrakt.

- Jeg er alltid forberedt på å dra hvor som helst på kort varsel, sier spillerens agent Stig Lillejord til TV 2 Sporten.

Dersom Moa blir enig med Hannover, blir han lagkamerat med tidligere Rosenborg-spiller Didier Konan Ya og Constant Djakpa, som har en fortid i Sogndal.

Han kan få sin debut i Bundesliga-premieren mot Eintracht Frankfurt.

Lenge på ønskelisten
Hannover har fulgt Moa i lang tid, og var i forhandlinger med Vålerenga også i forrige overgangsvindu. Den gangen trakk tyskerne seg fra forhandlingene.

Nå kan det se ut til at sjansene er større for at VIF-toppscoreren kan få oppfylt proffdrømmen sin.

- Moa har et sterkt ønske om å få oppleve Bundesliga. I den sammenheng håper jeg selvfølgelig at Moa får denne muligheten, men dette er opp til klubbene å vurdere, sier Lillejord.

Moa forlater Vålerenga som Tippeligaens toppscorer. Vålerenga ser nå etter en erstatter.

- Vi har meget gode offensive spillere i stallen vår i dag, men er alltid på utkikk etter spillere som kan forsterke oss, varsler Haakonsen.