Joe Cole (Foto: Tim Hales/Ap)
Joe Cole (Foto: Tim Hales/Ap)

- Joe Cole burde ikke blitt utvist

I Premier League-studio mener man det røde kortet mot Arsenal var for strengt.

Liverpool - Arsenal 1-1

På overtid av første omgang i 1-1-oppgjøret mellom Liverpool og Arsenal fikk Joe Cole direkte rødt kort for en stygg og unødvendig takling på Arsenal-stopper Laurent Koscielny.

Arsenal-stopperen ble bært ut på båre, mens Liverpool-spillerne protsesterte vilt til dommer Martin Atkinson i det Cole måtte tusle i garderoben. Koscielny kom heldigvis ut på banen igjen i andre omgang.

Se Cole-taklingen i kampreferatet over!

- Ikke rødt kort
I TV 2 Sportens Premier League-studio er dommen at dommer Atkinson gjorde feil.

- Det er jo ikke rødt kort, om du ser det fra én vinkel ser jo alle at det ikke er rødt kort. Det var et soleklart gult kort, og at det gjorde forferdelig vondt er det ikke tvil om. Men om du ser reprisen bakfra, så ser du det mer fra dommerens vinkel. Da så det mye styggere ut, så man kan forstå at han tenkte rødt kort, forklarer Aleksander Schau.

- Ville kompensere
TV 2 Sportens Premier League-ekspert Erik Thorstvedt mener Coles takling kom fordi han ikke fikk det til spillemessige.

- Jeg tror det gikk litt på mentaliteten til Joe Cole også. Her skulle han debutere på Anfield. Det var første kamp, masse forventninger, fansen var kjempehappy og så var han nesten ikke med i kampen. Han ble bare driftende imellom, og da tror jeg det ble en greie der han ville kompensere med fysisk innsats, og det tror jeg var en av grunnene til at han tok det løpet og kastet seg inn slik han gjorde, sier Thorstvedt.

- For strengt
Men også han er enig i at det ikke burde vært rødt.

- Det var for strengt, men man må kanskje sende en tanke til Arsène Wenger. De har hatt noen heftige smeller hos (Eduardo) Da Silva og det samme med Aaron Ramsey, sier Thorstvedt.