RBK snudde og seiret på fire og et halvt minutt

I løpet av fire og et halvt minutt scoret Rosenborg tre ganger og snudde NM-kvartfinalen til 4-3-seier over Start lørdag.

Steffen Iversen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Rosenborg-Start 4-3

Men bare tre dager før den superviktige hjemmekampen mot FC København i mesterligakvalifiseringen var det fullt av småstein i Rosenborg-maskineriet. En plass i NM-semifinalen satt lenger enn langt inne for trønderne. Eliteserielederen fikk med seg fint lite annet enn seiersfølelsen til «slaget om Skandinavia» – selv om det er første gang på fire år at Rosenborg har spilt seg helt til semifinale i NM.

I et starttempo av de sjeldne satte Espen Hoff, Cristian Bolanos og Ole Martin Årst grå hår i samtlige RBK-hoder. Trioen holdt huskestue med mesterligakandidaten i starten av kampen, og innen ti minutter var spilt, ledet sørlendingene 2-0. Bare fire minutter og 40 sekunder var spilt da Espen Hoff scoret sitt første mål som Start-spiller etter overgangen fra Stabæk 18 dager tidligere. Bolanos tredde ballen gjennom RBK-forsvaret, og med like kirurgisk presisjon satte Hoff ballen forbi keeper Daniel Örlund.

Fire minutter og 15 sekunder senere var Hoff på nytt i fullt tosprang på kontring. Overlegget til en umarkert Årst ble ekspedert kontant i nettet fra bakre stolpe. Rosenborg ristet av seg startsjokket og kom langt mer med i kampen utover i omgangen. 27 minutter ut i kampen ble Trond Olsen hindret kloss innpå Start-målet, og Steffen Iversen var straffeeksekutør med vanlig suksess.

Fra dommer Tom Harald Hagen blåste i gang annen omgang, gikk det bare tre minutter og 25 sekunder til kampen var snudd til 3-2 i Rosenborg-favør. Og ytterligere to minutter senere var den avgjort med en fjerde hjemmescoring.

Innen minuttet av annen omgang var spilt, snek Mikael Lustig seg bak Starts bakre rekke, dempet et overlegg og satte inn 2-2. Så fulgte Anthony Annan opp med et kanonskudd fra 25 meter, før Trond Olsen scoret sitt fjerde NM-mål for året da uret viste 50 minutter og 20 sekunder. Tre minutter senere stanget Årst inn redusering til 3-4 for Start, og minuttet etter ble målscorer Annan utvist etter to gule kort.

Hjemmelaget hadde god kontroll kampen ut og vant til slutt fortjent.

29. august møtes lagene for annen gang i årets eliteserie. Første møte i Trondheim 22. mars endte 3-3.

Rosenborg og Strømsgodset (slo Ranheim 2-1 tidligere lørdag) er klar for semifinale i NM. Søndag spiller Odd Grenland mot Viking og Follo mot Sogndal i de øvrige kvartfinalene.

Semifinalene spilles 22. og 23. september.

Sist Rosenborg vant NM-finalen i fotball var i 2003. (©NTB)