Håvard Nordtveit (Foto: RONNY HARTMANN/AFP)
Håvard Nordtveit (Foto: RONNY HARTMANN/AFP)

Nordtveit-leiren irritert etter NFF-tabbe

Møtte opp for å spille u21-kamp, men var suspendert.

Se Liverpool - Arsenal direkte i vårt kampsenter søndag kl. 17.00.

TV 2 PLAY: Lad opp med «Før kampen»: Liverpool - Arsenal

Etter en god forsesong, og med muligheter til å være i Arsenals tropp til Premier League-åpningen, hadde Håvard Nordtveit håpet å slippe og spille u21-kvalikkampen mot Kroatia onsdag. Det sa imidlertid NFF nei til.

Les også: Slik blir Premier League-helgen
Les også: Henriksen scoret i U21-landslagsdebuten

Men kvelden før avspark ble det plutselig klart at Nordtveit var suspendert grunnet to gule kort tidligere i kvaliken, og dermed ikke kunne spille oppgjøret uansett.

Dermed ble Nordtveit sendt tilbake til London etter å ha mistet flere treningsdager med Arsenal i den viktige oppkjøringesfasen. Arsenal sesongåpner borte mot Liverpool søndag.

- Det er bare å beklage
TV 2 Sporten vet at NFF-glippen har skapt sterk irritasjon i Nordtveit-leiren, og Arsenal betegner episoden som uheldig.

- Det er bare å beklage, og alle er enig om at det var svært uheldig. Han gikk glipp av tre dager i en viktig uke inn mot seriestart, men jeg har forstått det som om fleste andre han konkurrerer med også var på landslagssamling. Hvor mye han gikk glipp av kan ikke jeg svare på, sier assisterende u21-landslagstrener Tor Ole Skullerud til TV 2 Sporten.

Han har beklaget overfor Nordtveit.

- Det var en uheldig episode som ikke skal skje, og det har jeg gitt uttrykk for overfor Håvard, og det skal vi gi uttrykk for overfor Arsenal. Vi må ta lærdom av dette, og vi beklager veldig sterkt at dette skjedde, sier han.

Han mener likevel feilen burde blitt unngått.

- Poenget er at vi skal ha orden på slike ting før landslagssamlingene. Ansvaret ligger hos forbundet og administrasjonen, og u21-landslagstreneren. Men Øystein (Gåre, u-21-landslagstrener) har vært sykmeldt, og det har også Bjørn Magne (Eriksen, administrativ leder for guttelandslag) vært i en periode, sier Skullerud.

- Har ikke et system som fanger opp slike ting
Det var nettopp Bjørn Magne Eriksen som ved en tilfeldighet oppdaget blemmen.

- Det var jeg som plutselig tenkte på det: «Pokker, var det ikke en som hadde to gule kort?». Kampene pleier å komme tett, og vi bruker å huske hvem som har gule fått gule kort. Men den forrige kampen ble spilt i november forrige år, og vi har ikke noe system som fanger opp sånne ting. Vi får beskjed fra Uefa, og tar naturligvis var på den, men uten at det er noen unnskyldning så gikk det oss hus forbi denne gangen, sier han.

Hadde ikke feilen blitt oppdaget kunne det også fått konsekvenser for u21-landslaget.

- Vi oppdaget det heldigvis i siste øyeblikk at han hadde karantene. Vi sendte han hjem så fort vi oppdaget det. Da ble han ikke sendt på banen, og vi slapp å få en bot av Uefa. For en del år tilbake var det et guttelandslag som tapte en kvalikkamp fordi det var en spiller som spilte etter å ha fått to gule kort. Men det er lenge siden nå, og har jo ikke noe med saken å gjøre, sier Eriksen.

- Synd han tapte noen treningsdager
Også han beklager den uheldige innkallelsen.

- Det er synd at han tapte noen treningsdager, men det er lite vi kan gjøre med det nå. Vi sendte ham tilbake samme dag da vi fant det ut, så han fikk trent med Arsenal i går. Hadde han spilt en full kamp ville han heller ikke fått trent med Arsenal i går, så han var ikke så mye borte, sier han.

- Men du skjønner du at Nordtveit og Arsenal er frustrert?

- Ja, det er klart, men nå har vi ikke hatt kontakt med Arsenal ennå, sier han.

- Kommer dere til å beklage?

- Det sier seg selv.