Edvald Boasson Hagen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Edvald Boasson Hagen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Boasson vant i Nederland

Edvald Boasson Hagen tok en ny seier på sykkelsetet fredag.

23-åringen vant det 209 km lange Dutch Food Valley Classic.

Edvald Boasson Hagen er i god form for tiden. Tidligere i uken vant han Oslo GP. Med seg på Team-Sky-laget i Nederland hadde han blant andre Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug.

Rittet endte med massespurt i Veenendaal. Nummer to ble fjorårsvinner Kenny van Hummel. Ifølge Skys hjemmeside ble Boasson Hagen trukket perfekt opp i spurten.

- Laget og spesielt Kurt Asle og Lars Petter jobbet godt hele rittet og kontrollerte godt det bruddet som var avgårde. I spurten fikk jeg et godt opptrekk av Chris Sutton og da var det godt å vinne på en dag der laget har jobbet så bra for meg, sier Edvald til TV 2 Sporten etter seieren.

Seieren var suveren for rudbygdingen.

- Det var ingen på siden av meg. Jeg følt emeg ganske sterk og det gikk bra.

Det kan komme flere triumfer for 23-åringen fremover. Søndag sykler han prestisjetunge Vattenfall Cyclassics i Tyskland, før han forsvarer tittelen sin i Eneco Tour neste uke.

- Jeg skal sykle begge rittene sammen med Kurt Asle. Det er artig å sykle ritt sammen med ham. Vi har ikke fått gjort det så ofte denne sesongen, sier Boasson Hagen.

- Formen kjennes helt grei ut. Håper jeg skal gjøre det bra på slutten av sesongen og forsvare tittelen i Eneco Tour. Om jeg klarer å ha like stor suksess som i gjor er vanskelig å si.