Roar Strand  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Roar Strand (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Roar Strand vil gjerne avslutte med cupgull

I Rosenborg drømmer man om den første cuptriumfen siden 2003.

Følg Rosenborg - Start minutt for minutt i vårt livesenter fra kl. 19.45.

Trondheim/Bergen (TV 2 Sporten): Det er 50 år siden Rosenborg tok sitt første cupgull, og siden den gang har det blitt ni cupgull på klubben. Det er imidlertid noen år siden sist.

- Jeg tror det var i 2003, så det begynner å bli noen år siden, sier Roar Strand til TV 2 Sporten.

Har er én av tre Rosenborg-spillere som har opplevd å ta cupgull. Steffen Iversen og Fredrik Winsnes er de to andre.

Superveteranen Strand håper han kan krone sin siste sesong i Rosenborg med klubbens tiende cupgull.

- Jeg er av de få som har vært heldig og fått det før, så jeg vet hvor artig det er å spille en cupfinale. Jeg vil nok sette det ganske høyt, sier han.

- Noe av det største du kan oppleve
Rosenborgs sportslige leder, Erik Hoftun, drømmer også om cupfinale.

- Det hadde vært artig å komme til Ullevaal igjen, det er mange år siden sist. For spillerne, det sportslige apparatet, hele klubben og supporterne så er det noe av det største du kan oppleve i norsk fotball. Veldig gjerne, sier Hoftun

TV 2 PLAY: Se intervjuet med Erik Hoftun!

Han tror ikke det er forstyrrende at klubben også kjemper om seriegull og skal møte FC København for å kjempe om en plass i mesterligaen.

- Vi rangerer ikke i Rosenborg. Nå er vi så heldige at vi har gjort det så bra at vi er med på alle tre fronter, og det ønsker vi sterkt å fortsettet med. Jeg tror vi tåler å spille to kamper i uken, og selv om det kan bli litt mye av og til så er det alltid artig å spille fotballkamper, og gjerne to i uken, sier Hoftun.

- Start prøver å spille fotball
Men skal det bli cupfinale må Start slås. Det er ikke enkelt, for sørlendingene har hatt et godt tak på Rosenborg på Lerkendal de siste sesongene. Denne sesongen endte det 3-3 på Lerkendal, og forrige sesong vant Start 3-2.

- Start er et veldig bra lag som kommer til Lerkendal for å prøve å spille fotball. Det har de gjort begge de to siste årene, og de har fått gode resultater og scoret masse mål, sier Hoftun.

Heller ikke Roar Strand tar lett på cup-motstanderen.

- Det er en tøff motstander. Selv om vi har hjemmekamp vet vi ikke hvordan kampen blir, men vi som alle andre har lyst til å komme til cupfinalen. Skal vi dit må Start slås, sier Hoftun.

Vil gjerne møte Ranheim
Blir det Rosenborg-seier kan de møte sin egen samarbeidsklubb i enten semifinale eller finale. Cupaskeladden Ranheim tar imot Strømsgodset på hjemmebane lørdag.

- I og med at begge er i kvartfinalen og vi ikke møtes, så er det jo en liten sjanse for at vi kam møtes i eventuell semifinale eller en finale. Det hadde vært fryktelig artig, sier Hoftun.

- Er det realistisk?

- Det er mye som skal klaffe da. Vi må jo gjøre jobben vår, og Ranheim er en skikkelig underdog nå. Det er veldig imponerende at de har kommet så langt som de har gjort, og at de har slått ut både Bodø/Glimt og Tromsø på bortebane. Men det er vel ikke så veldig realistisk at Rosenborg og Ranheim møtes i cupfinalen, sier han.

Slik stiller Rosenborg (4-3-1-2): Daniel Örlund - Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Fredrik Winsnes, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred - Markus Henriksen - Steffen Iversen, Trond Olsen.