Alexander Dale Oen (Foto: Michael Sohn/Ap)
Alexander Dale Oen (Foto: Michael Sohn/Ap)

Innbringende EM-suksess for Dale Oen

Alexander Dale Oen har til nå svømt inn mellom 80 000 og 85 000 kroner i bonuser fra sin egen utstyrsleverandør i svømme-EM. Nå ønsker de å forlenge avtalen.

Budapest (TV2 Sporten): Svømmestjernen fra Øygarden utenfor Bergen har nok en gang bevist at han er en av verdens beste brystsvømmere.

Ovenfor TV 2 Sporten avslører Alexander Dale Oens største sponsor, utstyrsleverandøren Arena, at de nå ønsker å forlenge med strilen.

- Han har en kontrakt med oss som går ut etter London OL. Selvfølgelig, om Alexander ønsker, så vil vi ha ham med videre, sier markedssjef Guiseppe Musciacchio.

Nordmannen var den første utøveren den italienske sponsorsjefen signerte i sin Arena-tid. Derfor innrømmer han glatt at Dale Oen har en høy stjerne.

- Han har bevist at han er europas beste brystsvømmer. I verden er han også stor svømmer og han er i ferd med å bli en nasjonalhelt i Norge. Vi tenker selvfølgelig business og det å kunne bruke «Alex» i kampanjer med vårt merke synlig ser vi som god reklame. Dessuten er han en flott fyr og en av de store våpnene våre per dags dato, forteller Musciacchio.

- Kanongøy
Selv er nordmannen fornøyd med å bli tatt inn i det «gode selskap». Når TV 2 Sporten er med ham til Arenas VIP-område på taket av det ene bygget i svømme-arenaen, blir han tatt bilde av sammen med den tyske verdensstjernen Paul Biedermann (slo Michael Phelps i VM i Roma) og den franske ryggkometen Camille Lacourt (fire hundredeler fra verdensrekord på finalen i 50 meter bryst i Budapest).

- Kult det, er hans nøkterne kommentar.

- Hva synes du om at Arena ønsker å forlenge?

- Det er kanongøy. Det viser at jeg er en mann for fremtiden og har stor kredibilitet både i svømmemiljøet og hjemme i Norge. Det er bare superkjekt å høre at jeg er en de vil satse på. Helt rått.

- Har til salt i grøten
EM-medaljer står ikke like høyt i kurs som VM- og OL-medaljer, men i følge Musciacchio er bonusen de utbetaler verdt å kjempe om. Etter det TV 2 Sporten kjenner til har nordmannen med sine to medaljer (gull og sølv) så langt i EM svømt inn mellom 80.- og 85.000 kroner fra den italienske bedriften. I tillegg kommer eventuelle bonuser fra andre sponsorer.

- Jeg kan selvfølgelig ikke gå ut her og nå å si hva Alexander Dale Oen får i bonuser, men alle våre utøvere får bonuser når de presterer. Noen har spesielle bonuser som for eksempel om de har vinner flere medaljer i samme arrangement. For Alexander Dale Oens del kan det derfor bli et veldig fruktbart mesterskap, småler italieneren.

Selv ønsker ikke hovedpersonen å snakke for mye om hva han har i bonus, men:

- Jeg klarer meg jeg. Jeg har til salt i grøten, konstanterer Dale Oen.