Sprint finale i Orienterings VM 2010 Trondheim for kvinner søndag. Marianne Andersen  løper inn til bronse. (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
Sprint finale i Orienterings VM 2010 Trondheim for kvinner søndag. Marianne Andersen løper inn til bronse. (Foto: Alley, Ned/Scanpix)

Nytt VM-sølv til Marianne Andersen

Marianne Andersen løp inn til karrierens sjette individuelle VM-sølv i orientering torsdag. Den sveitsiske o-dronningen Simone Niggli var den eneste som tuktet Andersen.

To minutter og 13 sekunder skilte til slutt i favør Niggli. Marianne Andersen ledet det meste av veien, men ble slått knockout av Niggli blant annet på grunn av et dårligere veivalg i siste halvdel av VM-løypen rundt Granåsen.

Svenske Emma Claesson endte på tredjeplass, ytterligere fem sekunder bak. Anne Margrethe Hausken endte på åttendeplass og Mari Fasting på niendeplass.

VM-gullet var Simone Nigglis 15. individuelle i karrieren. I tillegg har hun to stafettseirer å se tilbake på. Den sveitsiske jenta vant også sprinten sist søndag og er ubeseiret i VM så langt.

Marianne Andersen har nå seks VM-sølv i samlingen sin. Hun har aldri vunnet en VM-tittel individuelt, men hun ble stafettverdensmester så sent som i fjor.

Drammensjenta tok bronsemedaljen på sprinten i Trondheim. (©NTB)