Ingvild Snildal (Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX)
Ingvild Snildal (Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX)

Snildal dropper yndlingsdisiplinen

Ingvild Snildal dropper 100 meter butterfly for finale på 100 meter rygg.

Budapest / Bergen (TV 2 Sporten):

Ingvild Snildal fikk et skikkelig dilemma da hun onsdag satte ny norsk rekord på 100 meter rygg. Hun kvalifiserte seg til finalen på distansen og er en outsider til medalje.

Men finalen på 100 meter rygg går bare en knapp halvtime etter semifinalen på 100 meter butterfly, som er Snildals favorittdisiplin.

Etter at hun svømte på 59,88 i forsøksheatet på 100 meter butterfly ble imidlertid valget enkelt.

Nå dropper hun yndlingsdistansen og satser på ryggfinalen.

- Det er egentlig veldig godt å ta denne avgjørelsen allerede nå. Vi hadde satt en grense på 59,00. Hadde jeg svømt ned mot det, eller raskere, vet jeg ikke hva jeg ville gjort. Jeg er egentlig ganske lettet nå, sier hun til TV 2 Sporten.

Med 1.01,33 var hun femte raskest i semifinaleheatene på 100 meter rygg. Men hun har ikke de store forhåpningene om medalje.

- Jeg må nok svømme raskere enn i går for å ha en sjanse til å gjøre noe stort. Men svømmer jeg som i går så er jeg fornøyd, sier Snildal.

Heller ikke landslagstrener Peter Løvberg tror på medalje.

- Det hun gjorde i går holder ikke til medalje. Hun må nok svømme raskere enn det. Men vi er godt fornøyd dersom hun svømmer ned mot sin nye pers, sier han.

Løvberg ser det ikke som noe nederlag at Snildal nå dropper videre deltakelse på sin antatt sterkeste distanse.

- Nå gir hun opp favorittdistansen, men dette viser at hun har flere bein å stå på. Det er godt. Det behøver vi, sier han.