HVEM VINNER PREMIER LEAGUE? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saken!  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
HVEM VINNER PREMIER LEAGUE? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saken! (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

Denne klubben stikker av med Premier League-troféet

Sjekk hvem Øyvind Alsaker tror kaprer Premier League-gullet - og det endelige tabelltipset her.

- Premier League er en fantastisk liga og det er nesten umulig å spå utfallet i skrivende stund. Overgangsvinduet er åpent et par uker til, og det skal ikke mer enn en knallgod signering til for å endre forutsetningene dramatisk

LES OGSÅ: Her er TV 2 Sportens splitter nye Premier League HD-studio
LES OGSÅ: Her er Premier Leagues største talenter

Øyvind Alsaker tippet riktig seriemester i Premier League forrige sesong.

Slik endte Premier League-tabellen i fjor

LES OGSÅ: Disse klubbene havner i bunnen av Premier League
LES OGSÅ: Disse klubbene blir «middelhavsfarerne»

Nå har han analysert seg frem til hvilken klubb han tror stikker av med gullet kommende sesong.

Utpeker gullvinneren
Men Alsaker, som tidligere kommenterte Premier League i 13 sesonger for TV 2 Sporten og Canal Plus, føler seg langt fra sikker på om han har tippet riktig seriemester.

- Premier League er en fantastisk liga og det er nesten umulig å spå utfallet i skrivende stund. Overgangsvinduet er åpent et par uker til, og det skal ikke mer enn en knallgod signering til for å endre forutsetningene dramatisk, poenterer Alsaker, som skal kommentere flere titalls Premier League-kamper for TV 2 Premier League HD kommende sesong.

Han fortsetter:

- En langtidsskade på en nøkkelspiller gir også store utslag. I tillegg gjør Manchester Citys økonomi og Tottenhams løft under Redknapp at det blir enda mer uoversiktelig i toppen. Ingenting er hyggeligere enn det!

Øyvind Alsaker
Øyvind Alsaker

Rekordjevn gullkamp
Alsaker spår en nærmest rekordjevn gullkamp.

- Manchester derbyene og møtene mellom Spurs og Arsenal får en ny dimensjon nå. Liverpool er ved et vegskille med ny manager og kanskje også nye eiere. De fleste spillerne er imidlertid de samme som forrige sesong, og det er nok fansen glade for, konstaterer Alsaker.

Han har aldri gledet seg mer til avspark i Europas kanskje tøffeste liga.

- Jeg har kommentert Premier League i 13 sesonger tidligere, men aldri har jeg gledet meg mer enn til helgens åpning med Spurs-City, Liverpool-Arsenal og Manchester United - Newcastle. For en åpning! Jeg skal innom tre store fotballbyer, og ganske sikkert byen som til slutt huser vinneren av PL 2010/11, sier Alsaker, som slår følgende fast om sitt endelig tabelltips for sesongen 2010/2011:

- Ha en god sesong!
- Dette er mitt tabelltips, og hvis du er misfornøyd med plasseringen av ditt lag kan du trøste deg med at mitt tips aldri vil gå inn. God sesong!

På onsdag tok Alsaker for seg de lagene han tror ender i bunnen av tabellen. Torsdag vurderte han de klubbene han tror havner midt på tabellen.

Nå er ventetiden over. Nå spår Alsaker utfallet av gullkampen

PL-stjerner
PL-stjerner

LES OGSÅ: Disse klubbene havner i bunnen av Premier League
LES OGSÅ: Disse klubbene blir «middelhavsfarerne»

Slik tipper Øyvind Alsaker tabelltoppen:
Slik vurderer Alsaker topplagene:

1. plass og seriemester: Manchester United

- Van der Sar fyller 40 i høst, men viser ingen svakhetstegn. United sleit uten ham i halvparten av kampene forrige sesong selv om de endte opp med færrest baklengs (28). Scholes og Giggs synger også på siste verset, men sir Alex har en ufattelig evne til å lese spillernes karrierer og si stopp i tide. Og det er Fergusons evne til å komme tilbake som avgjør mitt gulltips, ikke nødvendigvis en bedre stall enn utfordrerne. Spent på Hernandez som skjærer igjennom forsvar slik Andy Cole gjorde, en spisstype United mangler med mindre Owen kommer tilbake for fullt. Rooney og Berbatov liker å møte.

Wayne Rooney, John Terry (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)
Wayne Rooney, John Terry (Foto: Sean Dempsey/Pa Photos)

2. plass og «runners up»: Chelsea

- Ikke gunstig at Cech mangler i starten, keeper Hilario/Turnbull utstråler ikke trygghet. Essien tilbake bør bli et solid løft, han har en helt annen klasse enn Mikel i det offensive. Lampard/Drogba scoret 51 ligamål forrige sesong (halvparten av rekorden på 103!) Kan de levere på samme nivå en gang til ?

- Sturridge/Kalou må bli mer stabile for å gi Chelsea bredde på topp. Benayoun var endelig blitt varm i Liverpool-trøya og kan bli en viktig joker.

John Terry (Foto: TOM HEVEZI/Ap)
John Terry (Foto: TOM HEVEZI/Ap)

3. plass: Arsenal

- Tony Adams fortalte meg i sommer at han ville kjøpt en keeper, en midstopper og en midtbanespiller til Arsenal. And I’d go for MEN, BIG MEN, la han til. Dersom Wenger får på plass solid keeper og en god midtstopper i løpet av august, tror jeg Arsenal kan ta gullet. Fabregas vil aldri svikte Gunners, og kommer til å levere selv om framtida ligger i Barcelona. Hans rekordmange assist forrige sesong, i tillegg til 15 ligamål er uvurderlig for Arsenal. Van Persie må unngå skader, Bendtner likeså, men med Chamakh på plass har Wenger flere alternativer på spissplass. Unge spillere som Song, Diaby og Denilson kommer til å ta nye steg, og Arshavin, Walcott, Rosicky borger for flere, vakre øyeblikk på Emirates.

Van Persie (left) and Francesc Fabregas (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Van Persie (left) and Francesc Fabregas (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

4. plass: Liverpool

- Med nye eiere på vei inn, kan det bli økonomiske muskler igjen på Anfield. Når Roy Hodgson i tillegg har maktet å bevare kjernen i laget, bør det bli en bedre sesong for de røde. Fjoråret viste at Lpool og Benitez var ferdige med hverandre; frusterte spillere og knapt et come-back etter å ha kommet under vitner om et lag uten den nødvendige spiriten. Cole for Benayoun er en god deal om Cole er kvitt skadeproblemene. Gerrard havner fort på sentral midtbane igjen nå, det er synd med tanke på samarbeidet med Torres, men kanskje det beste for laget totalt sett. Helt avgjørende med en spiss som kan avlaste Torres, selv om Ngog leverte i Europaliga kvalik nylig.

Liverpool's new signings Milan Jovanovic, front center, Danny Wilson, front right, and Joe Cole pose with manager Roy Hodgson, (Foto: Tim Hales/Ap)
Liverpool's new signings Milan Jovanovic, front center, Danny Wilson, front right, and Joe Cole pose with manager Roy Hodgson, (Foto: Tim Hales/Ap)

5. plass: Manchester City

- Stemmer dette tipset, er Mancini ferdig som manager. Mange nye fjes, de langt fleste uten Premier League erfaring. Det er lite sannsynlig at alle de skal slå til. Silva mest spennende, men minner om Reyes i Arsenal, som aldri lyktes i fysisk tøffe PL. Balotelli sammen med det galehuset Mancini allerede må håndtere på topp (Bellamy, Adebayor) kan bli eksplosivt! Given i mål har allerede signalisert at han vil bort dersom Hart får stå premieren, slike saker tror jeg Mancini kan få mange av i løpet av sesongen. Men herregud: City har et knallgodt lag og kan vinne hele ligaen hvis stjernegalleriet blir en velsmurt organisasjon. Jeg tviler..

 Roberto Mancini (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Roberto Mancini (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

6. plass: Everton

- David Moyes bygger videre på Goodison Park, og med en bedre skadesituasjon kan Everton sloss om Champions League kvalik denne sesongen. Spennende å se Leeds’ Jermaine Beckford på dette nivået, og i unge Jack Rodwell har Moyes en av øyrikets mest spennende midtbanespillere. Dessuten har skotten bredde i stallen, og Everton behøver ikke selge. Kanskje mangler en klar ener på topp.

Jack Rodwell har vært i Manchester Uniteds søkelys over en lengre periode, men nå ser det ut til å Chelsea og City har kastet seg inn i kampen. (Foto: Tim Hales/AP)
Jack Rodwell har vært i Manchester Uniteds søkelys over en lengre periode, men nå ser det ut til å Chelsea og City har kastet seg inn i kampen. (Foto: Tim Hales/AP)

LES OGSÅ: Disse klubbene havner i bunnen av Premier League
LES OGSÅ: Disse klubbene blir «middelhavsfarerne»

Hvem tror du tar Premier League-gullet? Diskuter i kommentarfeltet under (krever innlogging)