Alexander Dale Oen (Foto: JOE KLAMAR/Afp)
Alexander Dale Oen (Foto: JOE KLAMAR/Afp)

Gullgutten enkelt til semifinale

Alexander Dale Oen kontrollerte seg til semifinale på 200 meter bryst.

Budapest / Bergen (TV 2 Sporten):

Alexander Dale Oen hadde fått restituert seg etter tirsdagens gulløp på 100 meter bryst til onsdagens forsøksheat på den dobbelte distansen.

Vestlendingen lovet flere gullkaker på seiersfesten, og han hadde ingen problemer med å ta seg til semifinale på 200 meter.

Ved siste vending var han et halvt sekund bak ungarske Akos Molnar i heatet sitt, men han satte inn en solid sluttspurt og knep seieren på tiden 2.12,56.

- Til å være forsøkene er jeg veldig fornøyd. Jeg var litt negativ før start. Visste ikke helt hvordan det ville gå, men dette ser bra ut. Det viktigste var jo å komme seg videre til semifinalen, sier han til TV 2 Sporten.

- I dag gikk det overraskende fort på morgenen. Jeg trodde jeg skulle være litt dårligere, men det gikk overraskende bra.

Det var den fjerde raskeste tiden i forsøksheatene.

Det var også to sekunder bedre enn hans tidligere årsbeste. Noe som ikke overrasker Dale Oen.

- Det er veldig deilig med tanke på hvor lett det gikk. Tidligere når jeg har svømt 200 så har jeg 30 til 34 timer med trening i uken. Den siste tiden har vi bare kost oss med bare 16 timer trening i uken. Det er jo nesten charterferie, gliser han.

Men hvor god han er i forhold til de andre vet han ikke.

- Det er vanskelig å si. Det er bare å ta det rolig og forsøke å ta seg videre fra semifinale. Så får vi se etter det, sier gullhåpet.

Hjemmehåpet Daniel Gyurta var raskest i forsøkene med tiden 2.10,70.