Brad Friedel (Foto: TV 2/)
Brad Friedel (Foto: TV 2/)

Friedel overrasket over O'Neill-avgang

Fant ut at han var managerløs foran tv-skjermen. Se flere reaksjoner på sjokkavgangen her!

Villas veterankeeper Brad Friedel fant ut at han var managerløs foran tv-skjermen mandag.

- Jeg ble overrasket. I går trente vi som normalt, og jeg satt hjemme med barna da jeg så det på Sky, sier 39-åringen.

TV 2 PLAY: Se hva Villa-fansen sier om sjokkavgangen

- Vet du årsakene, har dere fått noen forklaring?

- Vi ble bare fortalt at Kevin McDonald skal ledet laget, og det er vår plikt som spillere å gjøre oss klare for West Ham-kampen. Det var det vi gjorde, vi trente som normalt. Årsakene må du snakke med Martin eller styreformannen om, sier Friedel.

- Det er ikke planlagt et møte?

- Vi hadde et møte i dag tidlig, og vi ser fremover med «Kevin Mac». Som sagt er det nå opp til oss å gjøre det rette for denne klubben, og å få tre poeng mot West Ham, sier Friedel.

- Ryktene sier Bob Bradley kan bli ny trener. Du kjenner til ham. Hva synes du om det?

- Du må snakke med ledelsen om hvem kandidatene er. Spillere er de siste som får vite det, så det er et spørsmål for noen andre, sier Friedel.

Se intervjuet i videovinduet over!

«Deadly» Doug ikke overrasket
Tidligere Villa-eier, og nå president på livstid, «Deadly» Doug Ellis (86) var selv kjent for å være gniten da han var Villa-sjef, og det var nettopp salg av spillere og overgangsbudsjett som mest sannsynlig førte til at Martin O’Neill valgte å si opp i Villa.

«Deadly» Doug er ikke overrasket at O’Neill valgte å forlate klubben.

- Ikke helt. Men jeg må si jeg er skuffet over timingen, med bare fem dager til vår første hjemmekamp mot West Ham. Det er synd at det skjer på dette tidspunktet.

TV 2 PLAY: Se intervju med Doug Ellis

- Hva synes du om jobben Martin O’Neill har gjort i Villa?

- Han har gjort en veldig god jobb. Jeg er glad jeg ansatte ham, for å si det sånn, sier Ellis.

Han ansatte Martin O’Neill kort tid før han solgte klubben til Randy Lerner i august 2006.

Ellis mener O’Neill har levd opp til forvetningene.

- Du forventer alltid mer om du er innen fotballen, men faktum er et han har tatt oss til cupfinalen, og de siste årene har vi endt på sjetteplass. Han har gjort en god jobb, sier Ellis.

- Umulig for arvtakeren
Den tidligere Villa-spilleren Paul Merson mener, i likhet med Tor-Kristian Karlsen, at O’Neills arvtaker står foran en umulig oppgave.

TV 2 PLAY: Se intervju med Paul Merson

- Hvem enn det er som overtar nå, så kan han ikke gjør det O'Neill har gjort. Det er umulig. Jeg føler dette er en stor feil. Han har vært der oppe på sjetteplass, og var uheldig som ikke vant ligacupen. Vidic burde ha blitt utvist den dagen, og da ville de ha vunnet cupen. Og de tapte i semifinalen i FA-cupen. Han var i ferd med å bygge et lag, og jeg tror han kunne solgt Milner for en sum som kunne sørget for kjøp av to eller tre veldig gode spillere som kunne blitt så gode som Milner, sier Merson.

- Hvorfor er han så god?

- Det er hans «man management». Når du snakker med spillerne hans er det dette de snakker om. Han gir dem selvtillit, han gir dem troen. Det er det han er god til. Det tror jeg vil bli savnet. Det var et ungt lag som holdt på å vokse opp, og de ville ha blitt bedre. Jeg tror det er et skritt tilbake nå. Jeg tror spillere som Ashley Young kan si «det er min sjanse til å dra nå, manageren er borte og jeg ønsket å spille for den manageren. Jeg signerte for den manageren». Det er alltid en god unnskyldning, sier Merson.