Emmanuel Adebayor (Foto: Mike Stobe/Afp)
Emmanuel Adebayor (Foto: Mike Stobe/Afp)

Her er onsdagens Premier League-rykter

Emmanuel Adebayor til Tottenham? Og hvilken Liverpool-spiller er bedre enn Lionel Messi, ifølge Steven Gerrard?

Kampen om å sikre seg de største stjernene før Premier League-sesongen sparkes i gang 14. august er for lengst i gang.

Dette er «Silly Season».

tv2sporten.no gir deg de ferskeste ryktene - hver dag frem til seriestart.

Sett opp ditt drømmelag: Premier League Manager 2010

Få full oversikt: Her er de bekreftede Premier League-overgangene

Arsenal
Arsene Wenger har helt klart en plan om å hente inn en keeper så fort som mulig. Nå går ryktene om at Brad Friedel er på vei fra Aston Villa til Fulham, noe som åpner døren for Mark Schwarzer til å gå til Arsenal. Arsenal-manageren sendte søndag sin speider Gilles Grimandi for å kikke på Montpellier-forsvarerne Mapou Yanga-M’Biwa og Emir Spahic. Sistnevnte spilte ikke, noe han ikke gjorde i europaligakvalifiseringen mot Györi ETO heller. Det kan være et tegn på at bosnieren er på vei bort fra klubben. Wenger var ute etter Vincent Kompany da belgieren var purung og spilte i Anderlecht. Nå er han villig til å hjelpe Roberto Mancini med å bli kvitt en utlending ved å hente ham til Nord-London. En som er på vei ut av stadionporten på Emirates er spissen Jay Simpson. Unggutten har imponert de siste sesongene på utlån til Millwall, West Bromwich Albion og Queens Park Rangers, men er langt unna spilletid i Arsenal. Nå topper han ønskelisten til Hull-manager Nigel Pearson. Ellers imponerte Nacer Barazite på prøvespill i Rangers. Unggutten kan bli leid ut til den skotske storklubben for hele sesongen.

Aston Villa
Martin O'Neill er historie på Villa Park og klubbeier Randy Lerner kan nå selge unna hvem han vil uten noen protester. Det kan bety sårt etterlengtede pundsedler for amerikaneren når han nå med et smil mottar bud på James Milner fra Manchester City, Ashley Young fra Tottenham og fra Fulham på Brad Friedel. Så fort det er en ledig managerstol i Premier League, så er Sven-Göran Eriksson villig til å påta seg jobben. Men også Bob Bradley og Slaven Bilic blir koblet til jobben som John Carews sjef. En dark horse er tyske Ralf Rangnick. Hoffenheim-treneren er også blitt nevnt som ny Villa-sjef.

Birmingham
Da lyset så ut til å lyse grønnere enn gresset på St. Andrews for overgangen til Moussa Dembele, kom plutselig West Ham på banen. The Hammers håper å snappe angriperen foran nesen på Premier League-rivalene. Colin Doyle har ikke store håpet om å få stå så mye i mål for Brums denne sesongen. Nå er han leid ut til Coventry. Mauro Camoranesi skal være svært nær en overgang til Birmingham, men manager Alex McLeish vil ha flere verdensmestere til klubben. Nå blir også Fabio Grosso nevnt i sammenheng med klubben.

Blackburn
Blackburn hadde brukbar suksess med spansk høyreback sist sesong. Derfor vil Sam Allardyce prøve med en spanjol på motsatt back også. Sporting Gijon er villig til å høre på bud for Roberto Canella, som holder til i en helt annen aldersklasse enn Michel Salgado, men Salgado kan fungere som en reservepappa dersom 22-åringen kommer til Ewood Park. Dani Guiza ser ut til å bli for dyr. Da kan en gratis Benjani Mwaruwari være bedre butikk. Spissen ble frigitt av Manchester City i vår og trener for tiden med Blackburn.

Blackpool
Plutselig renner det inn med spillere på Bloomfield Road. Mandag ble Manchester United-unggutten Craig Cathcart klar. Ludovic Sylvestre er på plass for å gjennomgå en medisinsk test. Og nå ryktes det at Swanseas høyreback Angel Rangel også skal være på vei. Om ikke det var nok, så skal Newcastles unggutt Nile Ranger være nær en utlånsavtale med de oransje. Marlon Harewood fikk ikke lov av agenten sin til å spille en treningskamp med The Seasiders i helgen, men manager Ian Holloway ser ut til å satse på veteranspissen likevel. Holloway håpet også å hente Robert Koren til klubben, men den tidligere Lillestrøm-spilleren ser ut til å foretrekke Championship-fotball med Hull.

Bolton
Lite nytt å melde på Reebok Stadium, men spissen Danny Ward kan få noen måneder på lån. Ifølge manager Owen Coyle skal minst halvparten av klubbene i Championship vist interesse for tenåringen.

Chelsea
Ingen god dag på overgangsmarkedet for Chelsea. Mesut Özil ser ut til å glippe til Barcelona, mens Stoke har gitt klar beskjed om at Asmir Begovic ikke er til salgs. Det har vært stilt store forventninger til ungguttene Jack Cork og Scott Sinclair, men nå lar manager Carlo Ancelotti dem gå permanent til henholdsvis Burnley og Swansea. Ricardo Carvalho er solgt til Real Madrid, og en erstatter skal på plass. Benficas David Luiz er i øyeblikket det heteste navnet.

Everton
Sporting Gijon sliter økonomisk og tar hjertelig imot alle tilbud de kan få. Everton tar gjerne på seg rollen som velgjører og er villig til å spytte inn 30 millioner kroner i klubbkassen for å hente Jose Angel til Goodison Park. Loic Remy er blitt koblet til stort sett samtlige klubber i Premier League denne sommeren. Everton er siste klubb på listen. Leon Osman er ikke den som stjeler overskriftene for The Toffees, men Palermo har lagt merke til 29-åringen og vil gjerne hente ham til Sicilia. West Ham prøver seg med en spennende fremgangsmåte i overgangsmarkedet. De fikk i sommer nei til et bud på 60 millioner kroner for Yakubu Aiyegbeni. Nå er de kommet tilbake med et nytt og forverret bud. Nå håper The Hammers at 50 millioner kroner skal være mer fristende for The Toffees.

Fulham
Zoltan Gera kan bli den første Fulham-spilleren som følger Roy Hodgson til Liverpool. Ryktene sier i hvert fall at ungareren er sterkt ønsket på Anfield. Men Hodgson kan få kamp om Geras underskrift. Både Sunderland og Werder Bremen viser interesse for midtbanespilleren. Mark Hughes har ikke lagt på latsiden etter at han ble ansatt som manager på Craven Cottage. Nå kan trioen Rafik Halliche, Mikael Silvestre og Eidur Gudjohnsen være på vei til klubben.

Liverpool
Er Zoltan Gera mannen som blir symbolet på en ny storhetstid for Liverpool? Agenten hans mener i hvert fall at Roy Hodgson ønsker ungareren til Anfield. Peter Crouch ser ut til å glippe, og da flytter Hodgson fokus til West Ham-spissen Carlton Cole. Den skadeforfulgte spissen kommer med garanti for at han spiller minst ti kamper hver sesong og er helt sikkert verdt 120 millioner kroner. Endringer på midtbanen ser det ut til det vil bli også. Javier Mascherano skal endelig få lov til å forlate klubben til fordel for Barcelona, mens Alberto Aquilani kan få dra dersom noen andre vil ha ham. Inn kommer i stedet Christian Poulsen og Steven Defour. Joe Cole har imponert så langt i Liverpool. Steven Gerrard mener nå at Cole er bedre enn Lionel Messi...

Man. City
Manchester Citys overflod av spillere er blitt lagt merke til i Tyskland. Nå ryktes det at Schalke 04 vil komme med et bud på Robinho. Om det er i stedet for eller i tillegg til Per Ciljan Skjelbred vites ikke. Også Stuttgart vurderer et overgangsstunt overfor City. De vil hente slovaken Vladimir Weiss fra reservelaget på Eastlands. Arsene Wenger var ute etter Vincent Kompany da belgieren var purung og spilte i Anderlecht. Nå er han villig til å hjelpe Roberto Mancini med å bli kvitt en utlending ved å hente ham til Nord-London. Harry Redknapp vil også bidra og kan gjøre Emmanuel Adebayor, om mulig, enda mer forhatt blant Arsenal-fansen ved å hente ham til Tottenham. Nedum Onuoha er på vei på lån til Sunderland. Dersom Mancini blir kvitt alle disse, kan han plutselig komme seg ut i overgangsmarkedet igjen. Nå vurderes Thiago Silva fra AC Milan som en potensiell ny City-stopper.

Man. United
Mesut Özil ser ut til å glippe for Manchester United. Og Sir Alex Ferguson virker å være fornøyd med spillerstallen han har. Federico Macheda trives dårlig som eneste bortskjemte italiener i Manchester. Nå drømmer han om å få Mario Balotelli til Manchester City, så er de to i byen. Ferguson lot unggutten Craig Cathcart gå til Blackpool.

Newcastle
For et år siden slåss de virkelig store klubbene i England om underskriften til Hatem Ben Arfa. Nå kan driblefanten havne å lån i Newcastle. Nile Ranger er ikke forespeilet for mye spilletid i Newcastle-angrepet denne sesongen. Da kan det være greit å gå på utlån til Blackpool og få spille mot de aller beste der. Newcastle skal også ha fått avvist et bud på Paris Saint-Germain-angriperen Mevlut Erding.

Stoke
Stoke har gitt opp Loic Remy. Nå handler alt om Kenwyne Jones. The Potters er i ferd med å sikre seg Sunderland-spissen for 90 millioner kroner. Stoke-ledelsen koste seg nok litt ekstra mandag kveld da de ba pengesterke Chelsea om å holde seg langt unna keeper Asmir Begovic. Det ble nok en ekstra sukkerbit i kveldsteen. En som derimot får dra er spissen Dave Kitson. Han er på vei til Bristol City. Liam Lawrence blir værende og drar ikke til Celtic. Han kan få selskap på midtbanen av West Ham-spilleren Radoslav Kovac, som blir koblet til Stoke.

Sunderland
Sunderland-manager Steve Bruce vil veldig gjerne ha Fulhams Zoltan Gera, men får kamp av Liverpool og Werder Bremen. Etter å ha prøvd Kenwyne Jones som midtstopper i en treningskamp nylig, har Bruce funnet ut at han kan klare seg uten spissen. Stoke står klar med 90 millioner. Nedum Onuoha er meldt i nærheten av Stadium of Light. Manchester City-forsvareren kommer med intensjon om å signere en utlånsavtale for hele den kommende sesongen.

Tottenham
Harry Redknapp ønsker å gjøre Emmanuel Adebayor, om mulig, enda mer forhatt blant Arsenal-fansen ved å hente ham til Tottenham. En annen tidligere Arsenal-spiller som ikke er så veldig populær på Emirates, er William Gallas. Nå er han også på Redknapps ønskeliste. Tidligere Arsenal-spillere er visst i vinden på White Hart Lane. Også Aleksander Hleb er ønsket av Spurs. Også Spartak Moskva-keeper Stipe Pletikosa er på Redknapps radar.

West Bromwich
Nickey Shorey er i boks, men manager Roberto Di Matteo er ikke ferdig med handlingen ennå. Etter at Robert Koren forsvant etter forrige sesong, har han vært på utkikk etter en spiller som kan fylle hullet etter sloveneren. Nå kan det se ut til at Somen Tchoyi blir mannen som skal fylle rollen som WBAs tidligere tippeligaspiller kommende sesong.

West Ham
West Ham prøver seg på en skikkelig frekkis overfor Everton. Etter å ha fått nei til et bud på 60 millioner kroner for Yakubu Aiyegbeni, prøver de nå å friste The Toffees med 50 millioner kroner. Men det spørs vel om ikke Everton-lederne gjennomskuer finter. Et annet angrepsalternativ kan være Miralem Sulejmani fra Ajax. Klubbene er enig om en utlånsavtale og han er selv lysten på å prøve seg i Premier League. West Ham kan også komme til å hente Benoit Cheyrou fra Marseille.

Wigan
Manager Roberto Martinez ser fordelen med å ha brødre i troppen. Nå vil han tilby Stephen Caldwell en kontrakt. Broren Gary er allerede i klubben. Martinez har også sagt at han vil ha inn tre nye spillere. Og en spiss står veldig høyt på ønskelisten.

Wolverhampton
Det blir ingen overgang for Chelsea-forsvareren Michael Macienne. 40 millioner kroner var i meste laget for ulvene, men dersom Chelsea skulle være interessert i å la unggutten gå på lån igjen, så er manager Mick McCarthy interessert.

Kilder: BBC Sports, newsnow.co.uk, SkySports, TeamTalk.com, The Sun, Daily Mail, L'Equipe, klubbenes hjemmeside (Gossip News/What the papers say).