handcuffs
handcuffs

LSK-fan ville angripe dommeren

Men politiet fikk tak i ham først. Også en journalist ble angrepet.

Skien/Bergen (TV 2 Sporten): Etter kampen mellom Odd og LSK på Skagerak Arena var det dårlig stemning blant bortesupporterne. Like før slutt ropte Lillestrøm på straffe etter at Anthony Ujah gikk ned innenfor straffefeltet, men dommer Terje Hauge blåste ikke.

Like etter kampslutt måtte politiet ta hånd om en 20 år gammel LSK-supporter.

- Ifølge innsatsleder på stadion var en beruset mann på vei over et gjerde for å angripe dommer Terje Hauge. Han ble pågrepet og innbragt, opplyser politiet i Telemark til TV 2 Sporten.

20-åringen vil bli bøtelagt for ordensforstyrrelse.

Kanari-Fansens leder og talsmann, Vidar Evje, var til stede på kampen, og forklarer episoden slik:

- Det var en av de som var på bortesupporterfeltet som hoppet over et gjerde, og ble tatt hånd om av Kanari-Fansens egne vakter. De fikk med en gang hjelp av politiet. Man fikk kontroll over situasjonen før noe utartet seg, sier Evje til TV 2 Sporten.

Journalist angrepet
Men det er ikke bare den enslige supporteren som må forholde seg til lovens lange arm etter kampen. Sportsleder Nils-Tore Olsen i avisen Varden forteller til TV 2 Sporten at han ble angrepet av Kanarifansens egne vakter da han forsøkte å filme pågripelsen av 20-åringen.

- De var først truende da jeg filmet det som skjedde. Da jeg filmet arrestasjonen var det noen som dro meg ned bakfra. Heldigvis ordnet Odds egne vakter og politiet opp raskt. Politiet tok personalia på han som angrep meg, forteller Olsen.

- Det virket som om vaktene trodde de kunne hindre meg i å gjøre jobben min og å filme på offentlig sted, men det er jo helt feil. Det er meget sannsynlig at min arbeidsgiver vil anmelde forholdet.

- Situasjonen håndtert riktig
Supporterleder Evje så ikke den situasjonen men har fått den gjenfortalt.

- Jeg fikk det gjenfortalt av vaktleder, som forklarte at det kom til en episode hvor en journalist var ute etter å filme supporteren. Vaktene mente det ville eskalere situasjonen og føre til mer bråk i en anspent situasjon, og ba ham om å la være å filme. Det ønsket han ikke å etterkomme, og derfor ble det dannet en mur foran journalisten. Den forsøkte han å presse seg gjennom, og da ble han holdt tilbake, sier Evje.

Han har også fått med seg at politiet tok vaktens personalia, men en eventuell reaksjon fra Kanari-Fansens side vil han avvente.

- Vi må jo se om det kommer en anmeldelse, og hva den i så fall går ut på. Så må vi ta stilling til den, men vaktsjefen mener situasjonen ble håndtert riktig i forhold til å beskytte supporterne, sier Evje.

- På hvilken måte?

- Vi har med egne vakter på bortefeltet fordi det i noen situasjoner kan oppstå spente situasjoner, som det gjorde i dag. De gjorde alt for å roe ned situasjonen, og de oppfattet at journalisten var med på å hause opp situasjonen og ønsket å filme en enkeltperson, mens vi mener enkeltsupporteren skal ha beskyttelse. Situasjonen var kontrollert, og da var resten opp til politiet, avslutter Evje.