buss finnmarken (Foto: Christian Nicolaisen, finnmarken.no/ANB)
buss finnmarken (Foto: Christian Nicolaisen, finnmarken.no/ANB)

Dette er en hytte

Parkert ved vannkanten og med egen flytekai.

Idylliske Tannvann i Nesseby kommune i Finnmark er et yndet utfartsområde. Men idyllen ved badekulpen en drøy kilometer øst for E6 har slått sprekker, skriver avisa Finnmarken.

Noen har nemlig funnet det for godt å kjøre en gammel buss inn i terrenget, og parkert den kloss inntil vannkanten, hvor den har stått på stedet hvil de siste to månedene.

– Uvanlig syn

Alfred Ørjebu i Statens naturoppsyn gjorde store øyne da han her om dagen kom over den vel 10 meter lange fritidsboligen på hjul.

– Det var et uvanlig syn. Den ruver i landskapet, kan du trygt si. Det er vel heller ikke så mange busser som har egen flytekai, sier Ørjebu, som har anmeldt den noe spesielle parkeringen til politiet.

– Vi anser parkeringen som et brudd på både motorferdselsloven og friluftsloven. Det er ikke lov å bruke veien inn til Tannvann før 1. juli, samtidig som friluftslivsloven sier at det ikke er lov til å slå opp telt nærmere enn 150 meter fra hytte eller hus, sier Ørjebu.

Bussen står nemlig parkert, med håndbrekket på, drøye 50 meter fra en hytte. Det spørs om hytteeieren setter pris på det ferske naboskapet.

Platting og campingstoler

Veien til stedet er kronglete og smal, med store steiner og høy vannføring. Det er i det hele tatt ganske godt gjort å ha klart å kjøre bussen helt inn.

Det er tydelig at den har blitt brukt nylig. Utenfor bussdøra har eieren anlagt en liten platting, med tilhørende campingstoler. Egen grill er også satt opp utenfor bussen.

Dette er ikke første gangen at Statens naturoppsyn har reagert på akkurat denne parkerte bussen.

– Det samme skjedde i fjor. Da anmeldte vi også saken, men politiet kom ikke noen vei. Nå har vi anmeldt det på nytt, så får vi se hva politiet finner ut denne gangen. Vi vet hvem som eier bussen, men har ikke klart å få denne i tale, sier oppsynsmann Alfred Ørjebu.

Du kan lese mer om bil og trafikk på finnmarken.no - klikk her