Michael Rasmussen (Foto: BRIAN RASMUSSEN/EPA)
Michael Rasmussen (Foto: BRIAN RASMUSSEN/EPA)

Riis stenger døren for «kyllingen»

Bjarne Riis vil ikke ha Michael Rasmussen til Saxo Bank-Sungard.

På en pressekonferanse tidligere denne uken åpnet Riis for å gi den tidligere dopingutestengte danske syklisten, Michael Rasmussen, en ny sjanse i Team Saxo Bank-Sungard neste sesong.

- Michael fortjener sjansen til å komme tilbake. Om det blir hos meg eller hos et annet sykkellag kan jeg ikke si, men jeg skal se på det og vurdere saken, sier Riis til dansk TV 2.

Den 36 år gamle klatrespesialisten med kallenavnet «kyllingen» er desperat etter å komme tilbake til et profflag for å sykle de store tourene, men etter å ha tenkt seg om tror ikke Riis at Rasmussen ender i Saxo Bank-Sungard.

- Jeg mente bare at han bør bli gitt en ny sjanse innenfor sporten, men det betyr ikke at jeg vil ha han på mitt sykkellag, uttalte Riis lørdag ifølge sykkelnettstedet velonation.com.

Riis ville imidlertid ikke utelukke at Rasmussen kan bli tilbudt en mer perifer rolle i laget som ikke involverer noen av de store tourene.

- Jeg sa bare at jeg ville vurdere saken og det er ikke noe galt i det. Det betyr ikke at han skal kjøre Vuelta a España og alt for oss, eller at han absolutt må kjøre for oss, utdypet Riis.

Han påpekte samtidig at han ikke har vært i kontakt med Rasmussens agent.