Van Persie (left) and Francesc Fabregas (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Van Persie (left) and Francesc Fabregas (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Van Persie (left) and Francesc Fabregas (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Van Persie (left) and Francesc Fabregas (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Fabregas: - Jeg blir i Arsenal

Cesc Fabregas bekrefter omsider at han blir værende på Emirates også denne sesongen.

Arsenal-kaptein Cesc Fabregas har vært sommerens mest omtalte navn på ryktebørsen i Premier League.

Gamleklubben FC Barcelona har ligget langflate etter playmakeren og tatt alle midler i bruk for å få Arsenal til å slippe spilleren.

Arsène Wenger har hele tiden nektet å selge juvelen sin og nå innser Fabregas at han kommer til å spille for Arsenal også den kommende sesongen.

Beklager til fansen
Fredag uttalte spilleren selv seg om saken for første gang i sommer. I en pressemelding slår han fast at han blir værende i Arsenal.

- Først og fremst vil jeg beklage til alle Arsenals fans for at jeg ikke har snakket om fremtiden min før nå, men jeg har ikke visst hva som kom til å skje før nå. Jeg skal ikke benekte at å bli Barcelona-spiller var en attraktiv mulighet for meg, sier Fabregas i en pressemelding som er gjengitt i flere internasjonale medier fredag.

Han innrømmer at han savner Barcelona - klubben der han spilte som unggutt.

- Det er klubben der jeg lærte å spille fotball. Det er hjembyen min der jeg har venner og familie og en klubb som jeg drømmer om å spille for. Det er ikke mange spillere i verden som ikke drømmer om å spille for Barcelona, sier han.

- Jeg er profesjonell
Fabregas innser imidlertid at det ikke blir noen overgang i sommer og forholder seg til det.

- Jeg har hatt mange samtaler med Arsène Wenger både ansikt til ansikt og per telefon i løpet av de siste månedene og innholdet i de samtalene vil forbli mellom ham og meg. Konklusjonen er at Barcelona har fått to bud avslått av Arsenal.

Han varsler derfor at han er klar for en ny sesong på Emirates Stadium ikledd Arsenal-drakt.

- Jeg er profesjonell og forstår fullt ut at Arsenal er motvillig til å selge meg. Jeg skylder klubben, manageren og fansen mye og vil respektere klubbens avgjørelse. Jeg vil konsentrere meg om den nye sesongen med Arsenal.

- Forhandlignene er slutt
Han forsikrer fansen at overgangssagaen nå er er lagt på is for denne gang.

- Jeg kan forsikre fansen om at forhandlignene har tatt slutt og at jeg er hundre prosent fokusert på å spille for Arsenal. Jeg er Arsenal-spiller og så snart jeg går ut på banen tenker jeg bare på klubben. Jeg ser frem til å starte sesongen og å legge disse spekulasjonene bak meg, sier han.

Barcelona-ledelsen har varslet at de vil gjøre et nytt forsøk på å hente Fabregas neste sommer. Spilelrens kontrakt med Arsenal løper ut etter 2013/2014-sesongen.