Opel Insignia OPC bakgrunn
Opel Insignia OPC bakgrunn

Opel innfører "livstidsgaranti" på nye biler

... men det gjelder ikke i Norge. Les mer her:

Opel innfører nå 160 000-kilometers garanti på alle sine nye biler. Selv kaller Opel dette "livstidsgaranti", denne gjelder for alle Opel-modeller hjemme i Tyskland og for søstermerket Vauxhall i Storbritannia.

Årsaken er at Opel fortsatt er nede i en bølgedal. De seks første månedene i år falt salget med 4,5 prosent - i et totalmarked som økte med en halv prosent.

Ifølge bransje-nettstedet autonews.com gir Opel-ledelsen usikkerheten rundt merkets framtid det siste halvannet året det meste av skylden for dette.

Tre år i Norge

I desember 2008 gikk GM ut og sa at de ville selge Opel. Etter mye fram-og-tilbake (og relativt lunken interesse) ble det likevel ikke noe av dette. Men for merkevaren Opel var dette selvfølgelig ikke positivt.

Den nye garantien gjelder foreløpig altså bare i Tyskland og Stobritannia. Her i Norge kjører Opel på tre års garanti, begrenset til 100 000 kilometer. Og de har ingen planer om å øke denne. Dette sier informasjonssjef Anita Svanes til Broom:

Les testen på nykommeren Astra her:

Trått i Norge

- Det ble i går gjort kjent at "Lifetime warranty" innføres for Opel i Tyskland og Vauxhall UK (de største markedene våre i Europa). Ordningen vil kun gjelde disse to største markedene, men det vil bli gjort en evaluering senere om ordningen skal utvides til andre markeder.

Opel håper naturligvis at dette vil gi en etterlengtet salgsøkning på de store markedene som først er plukket ut.

Også her hjemme går det trått for Opel. Merket er på 10. plass på salgstatistikken så langt i år. Det er riktignok opp 3,5 prosent sammelignet med samme periode i fjor - men når de fleste andre konkurrentene øker med fra 40 prosent og oppover kan dette helt klart ikke være tilfredsstillende for den norske importøren.

LES OGSÅ: Hvorfor gjør Opel det så dårlig i Norge?